Η τωρινή γκάμα της Seat

Η τωρινή γκάμα της Seat

Έρχονται 4 νέα Seat!

(29/3/2011)

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο CEO της ισπανικής φίρμας αναφέρθηκε στην παρουσίαση τριών νέων μοντέλων, και μιας ανανέωσης. Πρόκειται για το νέο Leon, ένα μίνι αυτοκίνητο, ένα τετράθυρο σεντάν, αλλά και την ανανέωση του Ibiza. Το σχετικό πλάνο αναφέρει ότι αυτά θα παρουσιαστούν σταδιακά, από το 2012 και μετά.

Αυτές τις πληροφορίες, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες ανέφερε ο CEO της Seat, James Muir σε σχετικές δηλώσεις του στο βρετανικό ειδικό τύπο. Πιο συγκεκριμένα ο Muir δήλωσε ότι: «Θα παρουσιάσουμε τέσσερα νέα μοντέλα. Το νέο Leon, ένα ολοκαίνουργιο entry-level αυτοκίνητο, ένα νέο τετράθυρο σεντάν, ενώ θα γίνει και μια ανανέωση στο Ibiza». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο Seat Leon θα βασίζεται στην 7η γενιά του Golf, που με τη σειρά του θα κάνει χρήση της νέας πλατφόρμας που η VW ονομάζει «MQB» (Modular Querbaukasten). Αυτό επίσης σημαίνει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι το νέο Seat να χρησιμοποιεί την ίδια γκάμα κινητήρων TSI και χειροκίνητων κιβωτίων καθώς και DSG, ενώ δεν αποκλείεται και η χρήση υβριδικής τεχνολογίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σχετικά με το μοντέλο που ο James Muir αναφέρει ως entry-level, οι φήμες θέλουν αυτό να βασίζεται στο Up της VW, που θα χρησιμοποιεί τα εξής σύνολα: κινητήρα βενζίνης 1 λίτρου (75 ίππων), κινητήρα 1.2 TSI (86 ίππων), κινητήρα πετρελαίου 1,2 λίτρων (75 ίππων), και τέλος ηλεκτρική έκδοση «EV» με 82 ίππους. Ο στόχος του James Muir θέλει τις ετήσιες πωλήσεις της Seat να εκτοξεύονται έως και στα 800.000 οχήματα μέχρι το 2018 (να θυμίσουμε ότι πέρσι η φίρμα κατασκεύασε περί τα 340.000 οχήματα).
Toyota
moto