Εδώ το Kia Kee Concept του 2007

Εδώ το Kia Kee Concept του 2007

Η Kia ετοιμάζει αντίπαλο του MX-5!

(29/3/2011)

Ήδη από το 2007 η εταιρεία μας έχει παρουσιάσει μια σπουδή ενός κουπέ οχήματος, με το Kee Concept! Αυτό αφορούσε μια διθέσια πισωκίνητη κατασκευή, με σπορτίφ προδιαγραφές, που όμως δεν είδαμε ποτέ στο δρόμο. Τώρα όμως, η πιθανότητα να υλοποιηθεί η σχετική ιδέα είναι περισσότερο από δυνατή!

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις δηλώσεις του διευθυντή της Kia Ευρώπης, Paul Philpott που σε συνέχεια των δηλώσεων σχετικά με το νέο μικρό τετρακίνητο (πιθανόν το Soul, όπως ήδη σας αναφέραμε) δήλωσε σε βρετανικό έντυπο ότι: «Θα ήθελα ένα MX-5 στη γκάμα της Kia! Το 2011 και 2012 η Kia θα εδραιωθεί, ενώ για το 2013 και το 2014 έχουμε στο πρόγραμμα ολοκαίνουργια μοντέλα με στόχο τη διεύρυνση της γκάμας των αυτοκινήτων μας».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο Paul Philpott επίσης τόνισε ότι σκοπός της Kia είναι η διαφοροποίηση από την «αδελφή» Hyundai, και πως ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της εξέλιξης και κατασκευής πιο σπορτίφ αυτοκινήτων. Οι απόψεις αυτές πάντως ενδυναμώνονται και από σχετικές δηλώσεις του αρχισχεδιαστή της Kia, Peter Schreyer (πρώην Audi, και υπεύθυνου για την πρώτη γενιά του TT), ο οποίος αναφέρει ότι θα ήθελε πολύ να σχεδιάσει σε ένα σπορ πισωκίνητο όχημα για την Kia! Πιο συγκεκριμένα ο Peter Schreyer δήλωσε ότι: «H εταιρεία αξίζει να έχει ένα σπόρ όχημα, για παράδειγμα ένα roadster»!
peugeot
skoda