Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Διευθυντής της Autovision SAKAR

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Διευθυντής της Autovision SAKAR

(15/4/2011)

Τα ΙΚΤΕΟ έχουν συμβάλλει στο σωστό έλεγχο της κατάστασης του στόλου των αυτοκινήτων, κάτι που σημαίνει και πιο ασφαλή οχήματα. Επίσης, ο κόσμος τα εμπιστεύεταιγιατί εξυπηρετείται σε άνετο και πολτισμένο περιβάλλον.

A.T: Κατά την εκτίμησή σας, πόσο έχουν συμβάλει τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ στο σωστό έλεγχο της κατάστασης του στόλου των αυτοκινήτων και πώς μεταφράζεται αυτό σε επίπεδο οδικής ασφάλειας;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Κ.Π: Ο θεσμός των ΙΚΤΕΟ καθιερώθηκε από το κράτος με στόχο την αναβάθμιση του τεχνικού ελέγχου στη χώρα μας και την κάλυψη των αναγκών όλων των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων, βάσει της προβλεπόμενης από την Κοινοτική Νομοθεσία συχνότητας. Στα τέσσερα χρόνια από την έναρξη εφαρμογής του θεσμού, φαίνεται ότι οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται. Ο τεχνικός έλεγχος έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα, στα κυκλοφορούντα και στα υπό ταξινόμηση μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Ο αρχικός έλεγχος διενεργείται σε τέσσερα χρόνια από την ταξινόμηση των αυτοκινήτων ως καινούργιων, αντί 6 έως 7 που ίσχυε παλαιότερα, και ο περιοδικός έλεγχος κάθε δύο χρόνια, τηρούμενης της νομοθεσίας της Ε.Ε. Παράλληλα, ο τεχνικός έλεγχος καθιερώνεται ως η πλέον αξιόπιστη διαδικασία, καθότι διενεργείται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις ΚΤΕΟ, διαπιστευμένων από το ΕΣΥΔ, με αυτοματοποιημένο εξοπλισμό ελέγχου, σύστημα μηχανογράφησης συνδεδεμένο on line με το Υπουργείο Μεταφορών και εκπαιδευμένο ελεγκτικό προσωπικό.

Α.Τ: Πιστεύετε ότι οι Έλληνες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν εξοικειωθεί πλήρως με το θεσμό των ιδιωτικών ΚΤΕΟ; Υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης;

Κ.Π: Η εμπειρία μας από τους 1.500.000 ελέγχους που έχουν διενεργηθεί στα ΚΤΕΟ του Δικτύου Autovision, από το Μάιο του 2004 που άρχισε η λειτουργία του πρώτου ΚΤΕΟ AUTOVISION στη Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα, αποδεικνύει, ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων εμπιστεύονται απόλυτα τα ΙΚΤΕΟ, γιατί εξυπηρετούνται σε άνετο και πολιτισμένο περιβάλλον, με ευέλικτο ωράριο, που τους διευκολύνει ακόμα και τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, με διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες ελέγχου, χωρίς πρόσθετα έξοδα και καθυστερήσεις. Οι προοπτικές ανάπτυξης των ΙΚΤΕΟ διευρύνονται διαρκώς μέσω των νέων υπηρεσιών που παρέχονται στο πλαίσιο της κρατικής πρωτοβουλίας.
Toyota
moto