Συνέντευξη: Γιάννης Αυγέρης, Τεχνικός Διευθυντής ΚΤΕΟ Ηνίοχος

Συνέντευξη: Γιάννης Αυγέρης, Τεχνικός Διευθυντής ΚΤΕΟ Ηνίοχος

(15/4/2011)

Ο Γιάννης Αυγέρης, Τεχνικός Διευθυντής του ΙΚΤΕΟ Ηνίοχος απαντά σε 6 ερωτήσεις και περιγράφει μία επίσκεψη στα ΙΚΤΕΟ Ηνίοχος. Κρατάμε, ότι Ο έλεγχος ενός οχήματος διαρκεί μόλις από 30 έως 40 λεπτά.

Α.Τ: Κύριε Αυγέρη, με βάση την εμπειρία σας, θεωρείτε ότι λειτουργεί σωστά το σύστημα του περιοδικού ελέγχου ή χρήζει κάποιων βελτιώσεων, που θα αναβάθμιζαν περαιτέρω την οδική ασφάλεια;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Γ.Α: Το σύστημα Περιοδικού Τεχνικού Ελέγχου βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο με τη λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ και το σύστημα Πιστοποίησης ISΟ 17020. Σίγουρα όμως χρειάζεται βελτίωση ένα τέτοιο σύστημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από δυναμικές αλλαγές, λόγω τεχνολογικών εξελίξεων κοινωνικών αλλαγών και αλλαγής της Νομοθεσίας (ευρωπαϊκής και ελληνικής), ενώ σίγουρα απαιτείται περιοδική αξιολόγηση και συνεπώς βελτίωση.

Α.Τ: Πώς κλείνετε τα ραντεβού στα ΚΤΕΟ Ηνίοχος και τι χρειάζεται να έχει στα υπόψιν του ο πελάτης, ώστε να προετοιμαστεί σωστά;

Γ.Α: Mε βάση τη σημερινή οργάνωση των ΚΤΕΟ Ηνίοχος, τα ραντεβού των υποψήφιων πελατών οργανώνονται είτε με τηλεφωνική επικοινωνία είτε με προσωπική παρουσία στις εγκαταστάσεις μας. Στο εγγύς μέλλον θα υπάρχει δυνατότητα της ίδιας υπηρεσίας μέσω Internet. Στις βασικές προϋποθέσεις επίσκεψης ενός οχήματος για Περιοδικό Έλεγχο, συμπεριλαμβάνονται τα νομιμοποιητικά έγγραφα του οχήματος και του οδηγού, καθώς επίσης ο κατάλληλος πυροσβεστήρας, φαρμακείο και τρίγωνο, τα οποία προκύπτουν από τη νομοθεσία, κάτι το οποίο επισημαίνεται και στην επικοινωνία του ραντεβού.

Α.Τ: Πόσος χρόνος απαιτείται για τον έλεγχο;

Γ.Α: Ο έλεγχος διαρκεί 30 έως 40 λεπτά, ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος.

Α.Τ: Σε ποια σημεία βρίσκονται τα ΚΤΕΟ Ηνίοχος;

Γ.Α: Μέχρι σήμερα η εταιρεία ΗΝΙΟΧΟΣ έχει κατασκευάσει και λειτουργούν δύο Κέντρα Ελέγχου, το πρώτο στη Μεταμόρφωση Αττικής και το δεύτερο στο Γέρακα Αττικής.

Α.Τ: Τι περιλαμβάνει ένας ολοκληρωμένος τεχνικός έλεγχος;

Γ.Α: · Οπτικό έλεγχο
· Έλεγχο καυσαερίων
· Έλεγχο σύγκλισης
· Έλεγχο αμορτισέρ
· Έλεγχο φρένων
· Έλεγχο φώτων
· Κύριο οπτικό έλεγχο με τη βοήθεια λάκκου κατόπτευσης και του τζογόμετρου
· Σε περίπτωσης ανάγκης, υπάρχει η δυνατότητα ηχομέτρησης και ελέγχου διαρροών σε υγραεριοκίνητα οχήματα.

Α.Τ: Εκτός από τους υποχρεωτικούς τεχνικούς ελέγχους, σε ποιες άλλες περιπτώσεις πρέπει κανείς να ελέγχει το αυτοκίνητό του;

Γ.Α: Εκτός του Αρχικού και Περιοδικού Τεχνικού Ελέγχου, υπάρχει η δυνατότητα εκούσιου Τεχνικού Ελέγχου και έκδοσης Κ.Ε.Κ από τα Κέντρα Ελέγχου. Οι παραπάνω υπηρεσίες ελέγχου καλύπτουν όλες τις ανάγκες για την εξυπηρέτηση ενός πελάτη, είτε πρόκειται για υποχρεωτικό έλεγχο, είτε για εκούσιο. Πιστεύουμε ότι μετά από μια επισκευή από σύγκρουση ή πριν την αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος, καλό είναι υπάρχει κάποιος έλεγχος από τα κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων.
Toyota
moto