AUTO-SKIN®. Επιτρέπει την οδήγηση στη βροχή χωρίς υαλοκαθαριστήρες

AUTO-SKIN®. Επιτρέπει την οδήγηση στη βροχή χωρίς υαλοκαθαριστήρες

3.035 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/2/2015

Η νεοσύστατη BFP hellas, που στελεχώνεται από Έλληνες επιστήμονες, απόφοιτους του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, παρουσιάζει στην ελληνική αγορά το AUTO-SKIN®. To απόλυτο προϊόν νανοτεχνολογίας τελευταίας γενιάς, για το παρμπρίζ και όλες τις γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου.

 
Το AUTO-SKIN® δημιουργεί ένα υδρόφοβο αόρατο φιλμ στα τζάμια του αυτοκινήτου, το οποίο επιτρέπει την οδήγηση υπό βροχή χωρίς υαλοκαθαριστήρες (!). Το αποτέλεσμα είναι η μεγιστοποίηση της ορατότητας του οδηγού και όλων των επιβατών και κατΆ επέκταση η αύξηση της οδηγικής ασφάλειας.

Το AUTO-SKIN® μετατρέπει τα τζάμια των αυτοκινήτων/λεοφωρείων/φορτηγών σε εύκολα καθαριζόμενα. Αποτρέπει την πρόσφυση λάσπης, εντόμων, σκόνης, χιονιού και πάγου. Αποκαθιστά πλήρως τα τζάμια, μειώνει τις γρατζουνιές, βελτιώνει τη διαύγεια και δημιουργεί ένα διάφανο προστατευτικό φιλμ, το οποίο επιβραδύνει την περιβαλλοντική επίθεση.

Η εφαρμογή του AUTO-SKIN® είναι τριών βημάτων, τα οποία καταρχήν αποκαθιστούν και εν συνεχεία προστατεύουν τη γυάλινη επιφάνεια. Αν παρατηρήσουμε μια γυάλινη επιφάνεια κάτω από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο θα διαπιστώσουμε πολλές επιφανειακές ατέλειες. Το γυαλί έχει πόρους, στους οποίους παγιδεύονται ρύποι, υγρασία και διάφορα στοιχεία μολύνσεως όπως γόμμες ελαστικών, ακαθαρσίες των δρόμων, ίχνη λιπαντικών κ.λ.π.

Σε συνδυασμό με τη φθορά που προκαλείται με το πέρασμα του χρόνου, τα τζάμια των αυτοκινήτων σταδιακά χάνουν τη διαύγεια και τη διαφάνειά τους. Με την εφαρμογή του AUTO-SKIN® επιτυγχάνεται η πλήρης αποκατάσταση των τζαμιών και η μετέπειτα προστασία τους από ένα επικαλυπτικό στρώμα (φιλμ), το οποίο εμποδίζει την εισχώρηση των ρύπων στους πόρους του τζαμιού, χωρίς να μειώνει τη διαφάνειά του.

Το AUTO-SKIN® διατηρεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου μόνιμα φωτεινό και ευχάριστο. Δεν προκαλεί θάμπωμα υπό μεγάλη ηλιοφάνεια, θόλωμα σε συνθήκες ομίχλης/δροσιάς και μείωση της διαύγειας του παρμπρίζ από τα φώτα αυτοκινήτων ερχόμενων από την αντίθετη κατεύθυνση.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του AUTO-SKIN® είναι η διάρκεια ζωής του. Στο παρμπρίζ, ανάλογα και με τη χρήση των υαλοκαθαριστήρων, η επικάλυψη θα έχει σταθερή απόδοση για τουλάχιστον μία σεζόν. Στις περιπτώσεις των πλαϊνών τζαμιών/ηλιοροφής/καθρεπτών, η διάρκεια ζωής της επικάλυψης μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η υδροφοβικότητα του επικαλυπτικού φιλμ που αναπτύσσεται με το AUTO-SKIN® πάνω στη γυάλινη επιφάνεια (π.χ. παρμπρίζ) σχετίζεται με τη γωνία επαφής (ή διαβροχής) που σχηματίζει μια σταγόνα νερού με αυτήν. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή, τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της σταγόνας.

Η υδατο-απώθηση προκαλείται από την εφαρμογή ενός υμενίου (φιλμ) πάνω στη γυάλινη επιφάνεια, το οποίο καθιστά της δυνάμεις συνοχής μεταξύ ομοειδών σωματιδίων (δηλ. μεταξύ των σταγόνων νερού), μεγαλύτερες από τις δυνάμεις πρόσφυσης μεταξύ ανόμοιων σωματιδίων (δηλ. μεταξύ σταγόνων νερού και γυάλινης επιφάνειας). Σε συνθήκες βροχής και σε ταχύτητες άνω των 70 Km/h, οι σταγόνες της βροχής συνενώνονται σε μεγαλύτερες και λόγω της πίεσης του ανέμου απομακρύνονται από το παρμπρίζ, μετατρέποντάς το σε αυτοκαθαριζόμενο.

Το AUTO-SKIN® διατίθεται ήδη στην αγορά με την υψηλότερη σχέση τιμής/αξίας σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φιλμ αυτό-καθαρισμού. Προσφέρει ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο ξεκούραστη οδήγηση. Έρευνες παγκοσμίως έχουν αποδείξει ότι μια υδρόφοβη επικάλυψη μπορεί να βελτιώσει την ορατότητα κατά τουλάχιστον 34%. Η βελτίωση αυτή μπορεί να αυξήσει το χρόνο αντίδρασης του οδηγού κατά 25%, που ισοδυναμεί περίπου με ένα δευτερόλεπτο. Ο χρόνος αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 27 μέτρα απόσταση, όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 95 Km/h και αυτό στην πράξη μπορεί να σημαίνει την αποφυγή ενός ατυχήματος.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: www.autoskin.gr και στο τηλ. 215 215 7346