Μήπως το diesel σου... καπνίζει;

Μήπως το diesel σου... καπνίζει;

18.270 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2015)

Τα diesel οχήματα προσφέρουν οικονομία στην τσέπη, αλλά εκπέμπουν και ρύπους που θα πρέπει να προσεχθούν. Διαβάστε τα αντιρρυπαντικά μυστικά των κινητήρων και πως θα πρέπει να τους συντηρείτε.

Οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες είναι σημαντικά βελτιωμένοι σε σχέση με το παρελθόν και πλέον, πέραν του οικονομικού οφέλους σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες (χαμηλότερη κατανάλωση, μειωμένο κόστος καυσίμου κ.ο.κ.), εμφανίζουν ιδιαίτερα περιορισμένες εκπομπές βλαβερών ρύπων. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της ελλιπούς καύσης του καυσίμου, παράγουν αυξημένα επίπεδα μικροσωματιδίων. Αν και το πρόβλημα αυτό έχει περιοριστεί δραστικά στους  νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας κινητήρες, τόσο πιο επιβεβλημένη είναι η σωστή και συστηματική συντήρησή τους προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη διάρκεια ζωής του και φυσικά, η αποδοτικότητα του. 
Σε τι ευθύνονται οι ρύποι;
Διοξείδιο του άνθρακα (CO2): Είναι και ο κύριος υπεύθυνος για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η σημαντική του αύξηση στην ατμόσφαιρα τα τελευταία χρόνια ενοχοποιείται για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες της αλλαγής του κλίματος και της ολοένα και πιο συχνής εμφάνισης των ακραίων καιρικών φαινομένων στον πλανήτη. Ο μεγάλος μας εχθρός. Από αυτό εξαρτώνται και τα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουμε.
Μονοξείδιο του άνθρακα (CO): Επιδρά αρνητικά στην υγεία, καθώς μειώνει την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στο καρδιαγγειακό και το νευρικό σύστημα. 
Οξείδια του αζώτου (NOx): Αποτελούν τον κύριο ρύπο του νέφους και της όξινης βροχής. Προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα στους ασθματικούς και στα παιδιά, ενώ επηρεάζουν και τη βλάστηση. Έχουν πιο άμεσες επιπτώσεις στον άνθρωπο και για το λόγο αυτό ήταν αυτά που μειώθηκαν πρωτίστως με τις νέες προδιαγραφές ρύπων Euro6
Αιωρούμενα σωματίδια (PM) ή αιθάλη: Προκαλούν ασθένειες στο αναπνευστικό σύστημα και ιδιαίτερα προβλήματα σε ηλικιωμένους, παιδιά και άτομα που πάσχουν από άσθμα. Επίσης προκαλούν φθορές σε βαφές και μειώνουν την ορατότητα της ατμόσφαιρας.
¶καυστοι υδρογονάνθρακες (HC): Συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στο σχηματισμό του όζοντος, το οποίο αποτελεί το κυριότερο συστατικό του φωτοχημικού νέφους.
Απόδειξη ποιότητας επισκευής από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Bosch
Η Bosch για να εξασφαλίσει την ποιότητα επισκευής των εξαρτημάτων diesel κινητήρων τοποθετεί ειδική σήμανση στους εγχυτήρες της, CommonRail (CRI), καθώς και στις αντλίες της, CommonRail (CP). Μάλιστα μέσω αυτοκόλλητων που τοποθετούνται πάνω στα εξαρτήματα της, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν,  χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή BoschQualityScan, διαθέσιμη για Android και iOSsmartphones, να ενημερώνονται για τις επισκευές που διεξήχθησαν σε αυτά, από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της Bosch. Παράλληλα οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες εισάγοντας τον κωδικό επισκευής στην ιστοσελίδα: http://qualityscan.bosch-automotive.com.
Επιπλέον η Bosch για να εξασφαλίσει την ποιότητα των προϊόντων της, επιτρέπει να προστεθούν στη βάση δεδομένων του BoschQualityScan, μόνο όσα εξαρτήματα καλύπτουν τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας  που έχει θέσει. Μάλιστα για να συμβεί αυτό θα πρέπει το εξειδικευμένο συνεργείο που τα επισκέυασε να διαθέτει πιστοποιημένο εξοπλισμό ελέγχου, άριστη γνώση για τη συγκεκριμένη επισκευή, αλλά και τις μεθόδους ελέγχου και να χρησιμοποιεί γνήσια δεδομένα επισκευής και ανταλλακτικά από την Bosch. Επιπλέον, τα επισκευασμένα diesel εξαρτήματα υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο ποιότητας σύμφωνα με τις προδιαγραφές Bosch πριν λάβουν την ειδική σήμανση μέσω του συστήματος  BoschQualityScan, ενώ διανέμονται με εγγύηση για τις πραγματοποιθείσες επισκευές και σε ειδική συσκευασία. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto