Εσείς αγοράζεται ένα αυτοκίνητο λόγω της φίρμας του ή επειδή σας αρέσει το μοντέλο;

Εσείς αγοράζεται ένα αυτοκίνητο λόγω της φίρμας του ή επειδή σας αρέσει το μοντέλο;

Αγοράζουμε το μοντέλο ή τη μάρκα;

13.471 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2017)

Πολλές φορές διαλέγουμε ένα μοντέλο γιατί απλά μας αρέσει, ή γιατί είναι της μάρκας που για κάποιο λόγο προτιμάμε. Όμως πόσο επηρεάζει την απόφασή μας το σήμα που έχει πάνω το μοντέλο που αγοράζουμε;

Το παράδειγμα της Kia με το Cee`d είναι ενδεικτικό της περίπτωσης. Από όλα τα μοντέλα της μάρκας το Cee`d ξεχώριζε αφού είναι όχι μόνο το καλύτερο Kia αλλά έχει υπάρξει και ένα από τα καλύτερα value for money αυτοκίνητα της αγοράς στο παρελθόν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Όμως το ίδιο δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα της Kia στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, εξάλλου είναι και παλιότερα από το Ceed. Αυτό φυσικά για το συγκεκριμένο μοντέλο δε λέει τίποτα, ούτε θίγεται το αυτοκίνητο για αυτό που είναι. Μπορεί λοιπόν κάποιος να έχει πρόβλημα στο να προτιμήσει ένα Cee`d έναντι ενός VW Golf για παράδειγμα μόνο και μόνο γιατί το Passat είναι πιο επιτυχημένο εμπορικά από το Optima;

Η προφανής απάντηση ίσως να είναι όχι, όμως αυτό προϋποθέτει λογική. Και είπαμε στην αγορά αυτοκινήτου η λογική δεν είναι πάντοτε το ισχυρό σημείο. Έτσι το ότι η γκάμα της Fiat τελειώνει προς τα πάνω στο Tipo, ενώ της Ford συνεχίζει στο Mondeo μπορεί για κάποιους να δίνει πόντους στο Focus έναντι του ιταλικού μικρομεσαίου.

Στην αντίστροφη λογική το ότι η Daihatsu έχει μόνο μικρό και μίνι στη γκάμα της, ενώ η Opel απλώνεται και σε ένα σωρό άλλες κατηγορίες, δίνει το προβάδισμα στην ιαπωνική μάρκα έναντι της γερμανικής όταν κανείς επιλέγει αυτοκίνητο πόλης.

Μπορεί κανείς να θεωρήσεις πως έχουμε μια τάση να θέλουμε να ανήκουμε κάπου και στην επιλογή της μάρκας μας αρέσει να υπάρχει ένας μεγαλύτερος αδελφός του αυτοκινήτου που εμείς διαλέγουμε. Όμως αυτό δε μας οδηγεί απαραίτητα στη σωστή επιλογή.

Οι περισσότεροι μπορεί να αποφύγουν ένα μοντέλο μιας μάρκας με μικρή γκάμα θεωρώντας την «φτωχή». Αντίθετα άλλοι μπορεί να πάνε καρφί σε αυτήν γιατί τη θεωρούν «ειδική». Και αν το δεύτερο κρύβει κάποια λογική, το πρώτο είναι τελείως άτοπο.

Εσείς λοιπόν ασχολείστε με το τι άλλο παράγει η μάρκα που προτιμάτε; Σας επηρεάζει αν το μικρότερο ή το μεγαλύτερο μοντέλο από αυτό που θα αγοράσετε είναι το καλύτερο ή το δημοφιλέστερο στην κατηγορία του; Ή απλά εστιάζεστε στο αυτοκίνητο που εσείς θα πάρετε και τα υπόλοιπα σας αφήνουν αδιάφορους;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto