Τα Λουτρά Αιδηψού, στο χρώματα του δειλινού.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα Λουτρά Αιδηψού, στο χρώματα του δειλινού.

Αιδηψός, στο ρετιρέ της Εύβοιας

6.892 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2014)

Βράχια και λαχταριστές αμμουδιές, πευκοδάση που βρέχουν τις ρίζες τους στο κύμα, ιαματικά νερά που χύνονται στη θάλασσα και γραφικά ψαροχώρια αποτελούν μια συνεχή εναλλαγή τοπίων για τη Βόρεια Εύβοια & την Αιδηψό.

Η Αιδηψός έχει καταχωρηθεί στη συνείδηση του Έλληνα αποκλειστικά ως ιαματικό θέρετρο και μάλιστα καθώς είναι από τα παλιότερα της χώρας, ταυτίζεται με τους ασθενείς και ηλικιωμένους θαμώνες της. Μέγα λάθος!Αυτό το ξεπερασμένο μοντέλο προσπαθεί τώρα να αντιπαλέψει η σημερινή ευβοϊκή πολιτεία, εγκλωβισμένη στην παρωχημένη "εικόνα" της τυπικής λουτρόπολης των περασμένων δεκαετιών, αναβαθμίζοντας το προφίλ της σε μια προσπάθεια να αναδείξει παράλληλα, τα άγνωστα στους πολλούς, κρυφά της χαρίσματα. 
Κλικ στην ιστορία Πριν δύο χιλιάδες χρόνια επί Ρωμαϊκής κατοχής η Αιδηψός, ήταν ένας πολυτελής τουριστικός προορισμός της οικονομικής ελίτ της εποχής, μια αγαπημένη επιλογή των αυτοκρατόρων και του "υψηλού" τους κύκλου. Ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Αδριανός, ο Σύλλας υπήρξαν τακτικοί επισκέπτες των θεραπευτικών λουτρών. Τον 20ο αιώνα τα Λουτρά Αιδηψού φιλοξένησαν την αφρόκρεμα του διεθνούς jet set, τον Ωνάση, τη Γκρέτα Γκάρμπο, τη Μαρία Κάλλας, τον Τσόρτσιλ. Έτσι δημιουργήθηκε η φήμη της σύγχρονης Λουτρόπολης. 
Τι θα δείτεΜια βόλτα στη γειτονιά των 40 πλατάνων που αντηχεί από τα κελαϊδίσματα των πουλιών, μια επίσκεψη στη Σπηλιά του Σύλλα, όπου έκανε τις λουτροθεραπείες του ο Ρωμαίος στρατηγός, μια ξενάγηση στο Μουσείο Θαλάσσιας Ζωής «Ναυτίλος», αλλά και στην αρχαιολογική συλλογή που στεγάζεται στο Υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ, τον νεολιθικό οικισμό στη θέση Κουμπί (6η π.Χ χιλιετία) είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα της Λουτρόπολης.
Κοντινές παραλίεςΣε ελάχιστη απόσταση από τη σύγχρονη Λουτρόπολη βρίσκονται πανέμορφα ψαροχώρια με πεντακάθαρες θάλασσες. Στα Ήλια με τη λαμπερή βοτσαλιά και τις καλές ψαροταβέρνες, στην οργανωμένη παραλία του Αγίου Νικολάου, στα ήσυχα σα λίμνη νερά της Ροδοδάφνης, στον καταπράσινο Αγιο Γεώργιο Γιάλτρων, στο γραφικό λιμανάκι του Αϊ Γιώργη, στον Κάβο στο ακρωτήρι της Λιχάδας το σκηνικό είναι πάνω κάτω το ίδιο. Πεύκα, απάνεμες, μικροσκοπικές παραλίες, διάφανα, νερά, πολύχρωμα καΐκια, δίχτυα που στεγνώνουν στο ήλιο, παρέες από όλες τις φυλές του πλανήτη και κορμιά να σιγοψήνονται πάνω στην καυτή άμμο...
Οι εκδρομές Αξίζει με το παραπάνω μια βόλτα ως το βορειοδυτικότερο άκρο της Εύβοιας για να κολυμπήσεις στο πευκόφυτο Γρεγολίμανο (εδώ βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία του Club Med), για να δεις τα γυρίσματα της παλίρροιας στην αμμόγλωσσα της Λιχάδας (αρχαίο ακρωτήρι Κήναιο), ή ανατολικότερα ως τον φάρο της Βασιλίνας για να απολαύσεις το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Η παραλία με τα ιαματικά νερά.

Η παραλία με τα ιαματικά νερά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw