Θα επιστρέψει η Alfa Romeo στην Formula 1; Ίδωμεν!

Θα επιστρέψει η Alfa Romeo στην Formula 1; Ίδωμεν!

Alfa Romeo: Επιστρέφει στην Formula 1;

7.718 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2016)

Δηλώσεις του προέδρου της Ferrari υπονοούν ότι μια επιστροφή της Alfa Romeo στο απόλυτο μηχανοκίνητο άθλημα δεν είναι καθόλου απίθανη!

Να λοιπόν μια είδηση-βόμβα! Ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, δηλώνει ότι συζητείται έντονα το ενδεχόμενο της επιστροφής της Alfa Romeo στην Formula 1!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μάλιστα, ο Marchionne υποστηρίζει ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να αποτελεί το πρώτο «στάδιο εκπαίδευσης» Ιταλών ανερχόμενων οδηγών για το άθλημα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011, κανένας Ιταλός πιλότος δεν έχει συμμετάσχει σε αγώνα Formula 1, ενώ μόλις το 2017 ο Antonio Giovinazzi θα είναι τρίτος οδηγός στην ομάδα της Ferrari.
Ωστόσο, ο Marchionne επισήμανε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα δρομολογηθεί, μόνο όταν συγκεκριμένα projects για αυτοκίνητα δρόμου ολοκληρωθούν. Δείτε και συγκεκριμένα τι είπε: «Η Alfa Romeo στην Formula 1 θα μπορούσε να αποτελεί ένα έδαφος για εξέλιξη των νεαρών Ιταλών οδηγών. Ο καλύτερος από αυτούς, ο Giovinazzi, είναι ήδη μαζί μας, αλλά υπάρχουν και άλλοι που πασχίζουν να βρουν κάποια θέση.»

«Περισσότερο από τις ομάδες-πελάτες μας, η Alfa Romeo θα μπορούσε να τους προσφέρει αυτή την θέση. Ο χώρος για την ομάδα είναι εκεί-είναι ένα project που πρέπει οπωσδήποτε να έχει θέση στην Formula 1. Το πρόβλημα είναι ότι, προς το παρόν, λόγω των λανσαρισμάτων αυτοκινήτων δρόμου που θα γίνουν, υπάρχουν ακόμα περιορισμοί στο οικονομικό κομμάτι. Πρέπει να περιμένουμε λίγο.» 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto