Ο νέος δίλιτρος κινητήρας της Alfa Romeo εφοδιάζει την βασική βενζινοκίνητη έκδοση της Giulia σε συνδυασμό με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF. Οσο «βασική» μπορεί να είναι μια έκδοση με 6,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα…

Kινητήρας: Οι επιδόσεις θέλουν & καύσιμο…

153.650 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/4/2017

Ο νέος δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος MultiAir κινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό της Giulia, είναι αλουμινένιος με έναν εκκεντροφόρο στην κεφαλή και αποδίδει 200 ίππους στις 4.500 σ.α.λ. με τη ροπή των 300 Nm να είναι διαθέσιμη από τις 1.750 σ.α.λ. Στην πράξη, ο κινητήρας αυτός διακρίνεται για την πολιτισμένη του λειτουργία και τα σπορ χαρακτηριστικά του παρά το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα εύστροφος (κόφτη στις 5.600 σ.α.λ.). Εχει πολύ καλή απόκριση και θετικό τράβηγμα παντού, ενώ χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις στο 1,5 τόνων αμάξωμα της Giulia σε όλες τις μετρήσεις. Το καταπληκτικό για άλλη μια φορά αυτόματο/σειριακό κιβώτιο της ZF ταιριάζει «γάντι» με τον χαρακτήρα της Giulia, προσδίδοντας άμεσες ή και πιο ωμές αλλαγές (στη θέση Dynamic του D.N.A), με τα μεγάλα σταθερά paddles στο τιμόνι να «γεμίζουν» με αίσθηση τον οδηγό. Μοναδικό μειονέκτημα, η αυξημένη κατανάλωση, αφού σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται από 10,5 έως 11,0 λτ./100 χλμ., τιμή η οποία αυξάνεται πολύ περισσότερο σε πιεσμένους ρυθμούς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Παναγιωτίδης Χρήστος

    Αρε Giulia τι μας κάνεις Χριστουγεννιάτικα.

      4
  • ΘΑΝΟΣ

    πολυ σφιχτο και φτωχο ρεπορταζ για ενα τετοιο αυτοκινητο..πειτε με προκατηλημενο η οτι αλλο αλλα σε σχεση με τον εξω τυπο ΔΕΝ , μεχρι και οι γερμανοι συναδελφοι σας τα αρθα τους για αυτο το αυτοκινητο σταζουν μελι..

      4
  • J

    Ωραίο αυτοκίνητο αλλα 2000cc; 43000€; Η ίδια η εταιρεία απαξιώσει το ίδιο της το μοντελο!

      3
  • Kostafunk

    Συγνωμη πολυ εχω και εγω car με 200 αλογα και Injen προγραμμα και καιει 8.5λ στα 100 (δοξα το θεο) και με κακοφαινεται με την βενζινη στο θεο δεν πας ουτε στο περιπτερο ποσο μαλλον με 10.8 μπαααα βαλε κανα λιτρο παραπανω οποτε παει στα 12 λιτρα παρτω και ελα μετα μου πεις το θελω :)