Στο στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου έχουν προστεθεί το σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC (Electronic Stability Control) και ακόμη μία ένδειξη για την πίεση των ελαστικών.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στο στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου έχουν προστεθεί το σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC (Electronic Stability Control) και ακόμη μία ένδειξη για την πίεση των ελαστικών.

Τest: Suzuki Jimny 1,3

55.464 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2014)

Σε μια εποχή που τα πάντα γίνονται «light», το Suzuki Jimny ανανεώνεται ελαφρώς, για μια ακόμη φορά, συνεχίζοντας να προσφέρει απεριόριστες off road δυνατότητες. Ωστόσο τα χρόνια του δεν κρύβονται εύκολα.

Στα γρήγορα: 
• Με ελαφρώς ανανεωμένο εσωτερικό 
• Στάνταρ ESP & σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών 
• Με 15.290 ευρώ
• Πληρώνει 364,5 ευρώ τέλη κυκλοφορίας
+ ΚατΆ επιλογήν τετρακίνηση με κοντές σχέσεις, compact διαστάσεις, off road χαρακτήρας
- Απόδοση κινητήρα & τραχύτητα, χώροι, αναπηδήσεις ανάρτησης
Περίπου 15 χρόνια παρουσίας στην αγορά μετρά το Suzuki Jimny, το οποίο έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό σε όλο αυτό το διάστημα. Οι compact διαστάσεις του και οι-σχεδόν- απεριόριστες off road δυνατότητές του, το έχουν καταστήσει μοναδικό στο είδος. Τα ίδια ακριβώς στοιχεία το χαρακτηρίζουν μέχρι και σήμερα, όπου ο ανταγωνισμός έχει καταφύγει σε «crossover λύσεις», που δεν μπορούν να προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις πέραν της ασφάλτου. 
Για το 2014, το αειθαλές 4X4 αυτοκίνητο της ιαπωνικής εταιρείας ανανεώνεται ακόμη μια φορά. Οι αλλαγές αφορούν στο εσωτερικό του μοντέλου και στον εξοπλισμό του.  Έτσι, στο στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου έχουν προστεθεί το σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC (Electronic Stability Control) και ακόμη μία ένδειξη για την πίεση των ελαστικών. Επίσης, στην παλέτα χρωμάτων του μοντέλου έχουν προστεθεί τρία νέα (Premium Silver, Khaki και Βison Brown), ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών σε ανθρακί απόχρωση. 
Από κει και πέρα, η εξωτερική σχεδίαση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, με την εισαγωγή του αέρα στο πάνω μέρος του καπό να προσφέρει κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με το παρελθόν (η συγκεκριμένη έχει γίνει από το προηγούμενο έτος).
Τέλος, το ανανεωμένο Suzuki Jimny διατίθεται στην τιμή των 15.290 ευρώ, με τη χρήση του προγράμματος Easy Bonus και το όφελος απόσυρσης. Επίσης, η υπάρχουσα-προ ανανέωσης έκδοση- θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη,  με κόστος 13.940 ευρώ.
Κινητήρας: Οριακοί οι 85 ίπποι
Κάτω από το καπό του Jimny συναντούμε το γνωστό μηχανικό σύνολο βενζίνης, των 1,3 λίτρων απόδοσης 85 ίππων και 110 Nm ροπής. Το εν λόγω μοτέρ, μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων,  προσφέρει μέτριες επιδόσεις στο αμάξωμα των 1.060 κιλών, όντας τραχύ στις υψηλές στροφές. Η παρτίδα σώζεται από το κοντό σε κλιμάκωση 5αρι χειροκίνητο κιβώτιο (ελέω off road χαρακτήρα), το οποίο σε συνδυασμό με τον ελαστικό κινητήρα δεν προβληματίζει με συχνά κατεβάσματα εντός της πόλης. Τέλος, οι εκπομπές CO2 του κινητήρα βρίσκονται στα 162 γραμμάρια/χιλιόμετρο, κάτι που σημαίνει και υψηλά τέλη κυκλοφορίας (364,5 ευρώ).

Tο ανανεωμένο Suzuki Jimny διατίθεται στην τιμή των 15.290 ευρώ, με τη χρήση του προγράμματος Easy Bonus και το όφελος απόσυρσης.

Tο ανανεωμένο Suzuki Jimny διατίθεται στην τιμή των 15.290 ευρώ, με τη χρήση του προγράμματος Easy Bonus και το όφελος απόσυρσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center