Opel Corsa 1,0 90 PS

Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 100 PS

Honda CR-V 1,6 i-DTEC

Nissan Qashqai 1,5 dCi

BMW i3

Mercedes A160 CDI

Skoda Octavia 1,4 TSI G-Tec

Toyota Auris 1,8 HSD

Αριστεύουν σε οικονομία

93.939 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/1/2015

Δείτε οχτώ μοντέλα ποικίλλων χαρακτηριστικών και τεχνολογίας που έχουν όλα τους έναν κοινό παρονομαστή: Προσφέρουν στους κατόχους τους σημαντική οικονομία στην καθημερινή τους χρήση.

 
Μπορεί η τιμή των καυσίμων να έχει πέσει σημαντικά, αλλά και πάλι η οικονομία κίνησης των αυτοκινήτων παραμένει κρίσιμη παράμετρος στην επιλογή και αγορά ενός μοντέλου. Βλέπετε, οι καθημερινές μετακινήσεις με αυτοκίνητο, ειδικά όταν αυτές πραγματοποιούνται σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, επιβαρύνουν σημαντικά τον ατομικό ή οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεν είναι τυχαίο που τα diesel μοντέλα μονοπωλούν τις πωλήσεις νέων μοντέλων, καθώς με τιμή πετρελαίου κάτω ή κοντά στο ευρώ, αλλά και με χαμηλότερη κατανάλωση, εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Στο θέμα που ετοιμάσαμε για εσάς, θα βρείτε τρία diesel μοντέλα, ένα πολυτελές μικρομεσαίο hatchback, την
Mercedes A160 CDI, αλλά και δύο ιαπωνικά crossover, τα Honda CR-V 1,6 i-DTEC και Nissan Qashqai 1,5 dCi.

Οικονομία, όμως, μπορεί να επιτευχθεί και μέσω των προηγμένων τεχνολογικά κινητήρων βενζίνης. Με χαμηλό κυβισμό και χρήση υπερτροφοδότησης, τα εν λόγω σύνολα εξοπλίζουν μοντέλα όπως το Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 100 PS και το νέο Opel Corsa 1,0 90 PS, εξασφαλίζοντας σβέλτες επιδόσεις και χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων.

Ακολουθώντας το εναλλακτικό ρεύμα της εποχής, τέλος, σας παρουσιάζουμε και τρία «αντισυμβατικά» μοντέλα, με το πιο φουτουριστικό να είναι η ηλεκτρική BMW i3. Το παρόν δίνει και η Skoda Octavia 1,4 TSI G-Tec που κινείται τόσο με βενζίνη όσο και με φυσικό αέριο, αλλά και η κλασική υβριδική αξία, το Toyota Auris 1,8 HSD. Ας τα δούμε, όμως, ένα-ένα.

 
  • Δημήτρης

    Είμαι κάτοχος του Qashqai και είμαι πολύ ευχαριστημένος, ειδικά στο θέμα της κατανάλωσης και της οδικής συμπεριφοράς. Αυτό που δεν περίμενα να έχει χαμηλή κατανάλωση είναι το Α160, με εξέπληξε ευχάριστα.

      3
  • Papagian

    Ευχάριστες εκπλήξεις το Mercedes και το Nissan Qashqai. Η μεν Μερσεντες γιατί είναι Μερσεντες! Κατι το qq λόγω μεγέθους, σε προδιαθέτει για πιο σπάταλο "χαρακτήρα".

      2