Βελτιωμένη άνεση και ακόμη καλύτερη ποιότητα κύλισης. Το Opel Corsa δείχνει και είναι, πιο ώριμο στα οδικά του χαρακτηριστικά.

Πολιτισμένος, ελαστικός και με βελούδινη λειτουργία για 3κύλινδρο μοτέρ, έρχεται ο «ψυχωμένος» νέος 1.000άρης turbo βενζινοκινητήρας του Corsa.

Opel Corsa 1,0 90 PS

93.937 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/1/2015

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των μικρών turbo, αφού η Opel προικίζει αυτή τη γενιά Corsa με δύο νέους 3κύλινδρους turbo κινητήρες με άμεσο ψεκασμό, κυβισμό μόνο 998 κ.εκ. και απόδοση 90 και 115 ίππων. Η πρώτη έκδοση είναι και αυτή που βρίσκεται κάτω από το καπό του αυτοκινήτου της δοκιμής μας, η οποία συνδυάζεται, όπως και η ισχυρότερη των 115 ίππων, με ένα νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. 


Στην πράξη, ο κινητήρας εντυπωσιάζει με τη λειτουργία του και σίγουρα αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μοντέλου. Είναι πολιτισμένος, δεν ακούγεται και δεν εμφανίζει κανέναν από τους γνωστούς κραδασμούς των 3κύλινδρων, ενώ ακόμη και η εμπλοκή του turbo δεν γίνεται αντιληπτή, φροντίζοντας να διατηρεί το άπλωμα της μέγιστης ισχύος του μέχρι και τις 6.000 σ.α.λ. χωρίς κενά και εξάρσεις. 

Στα συν και το καινούργιο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο προσφέρει θετικό κούμπωμα και πάρα πολύ καλή αίσθηση, ιδίως συγκρινόμενο με το προηγούμενο 5άρι του Corsa. Από πλευράς επιδόσεων, ο συνδυασμός τα καταφέρνει επίσης πολύ καλά, με το κιβώτιο να βοηθά τα νούμερα στο προσπέρασμα, πέρα από τη φυσιολογικά πολύ μακριά 6η σχέση. Στον τομέα της οικονομίας κίνησης, το νέο μοτέρ που συνδυάζεται και με σύστημα Start/Stop τα καταφέρνει καλά (4,4 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση ανακοινώνει η Opel), παρότι με τα 104 γρ./χλμ. που εκπέμπει δεν απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

 
  • Δημήτρης

    Είμαι κάτοχος του Qashqai και είμαι πολύ ευχαριστημένος, ειδικά στο θέμα της κατανάλωσης και της οδικής συμπεριφοράς. Αυτό που δεν περίμενα να έχει χαμηλή κατανάλωση είναι το Α160, με εξέπληξε ευχάριστα.

      3
  • Papagian

    Ευχάριστες εκπλήξεις το Mercedes και το Nissan Qashqai. Η μεν Μερσεντες γιατί είναι Μερσεντες! Κατι το qq λόγω μεγέθους, σε προδιαθέτει για πιο σπάταλο "χαρακτήρα".

      2