2 φωτογραφίες »

Η Aston Martin Vantage.

Aston Martin: Δεν υπάρχει έλλειψη από V8 μοτέρ Mercedes

2.160 Επισκέψεις στο άρθρο (24/8/2021)

Η Aston Μartin καθησυχάζει τους φίλους και τους πελάτες της πως δεν έχει καμία έλλειψη στα V8 μοτέρ που παίρνει από την Mercedes, άρα οι παραδόσεις αυτοκινήτων συνεχίζονται κανονικά.

Πριν λίγες μέρες η Μercedes επιβεβαίωσε πως σχεδόν όλα τα μοντέλα της που εξοπλίζονται με V8 κινητήρα θα σταματήσουν να προσφέρονται στις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ σύντομα, ωστόσο φαίνεται πως η Aston Martin δεν επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό από αυτή την εξέλιξη. Αυτό τουλάχιστον διαρρέεται από την ίδια την φίρμα.


O V8 της Mercedes κάτω από το καπό.

O V8 της Mercedes κάτω από το καπό.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Αυτή την στιγμή, η Vantage, η DB11 και η DBX χρησιμοποιούν το V8 twin-turbo κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων της AMG αλλά με τη Mercedes να ισχυρίζεται πως αντιμετωπίσει προβλήματα με τους προμηθευτές της, πολλοί θα περίμεναν πως η βρετανική μάρκα θα αναγκαζόταν να προχωρήσει και η ίδια σε καθυστερήσεις στις παραδόσεις των καινούριων της αυτοκινήτων.

Με δηλώσεις του σε ξένα μέσα πάντως, ο εκπρόσωπος της Aston Martin ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας: « H μάρκα επιβεβαιώνει πως η προμήθεια V8 κινητήρων δεν θα επηρεαστεί». Η Mercedes ισχυρίστηκε πως αναγκάζεται να αφαιρέσει από την γκάμα της μοντέλα με V8 μοτέρ, ωστόσο τα αυστηρότερα όρια που έχουν τεθεί στο κομμάτι των εκπομπών ρύπων ίσως συνετέλεσαν σε αυτή την απόφαση των Γερμανών. Σε ανακοίνωσή της, η Mercedes αναφέρει πως «δίνει προτεραιότητα στο να εναρμονιστεί με τους διάφορους κανονισμούς», ενώ ισχυρίζεται πως αντιμετωπίσει προκλήσεις λόγω των ελλείψεων που έχει παρατηρήσει στην προμηθευτική αλυσίδα».
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

YARIS VAN
moto