Κλασική συνταγή με το μέλλον undercover ή φουλ του φουτουριστικού; A3 και Prius δίνουν απαντήσεις.

Κλασική συνταγή με το μέλλον undercover ή φουλ του φουτουριστικού; A3 και Prius δίνουν απαντήσεις.

Audi A3 e-tron vs Toyota Prius

11.323 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2017)

Προπομποί των ηλεκτρικών - Τα υβριδικά που μπαίνουν στην πρίζα είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει αυτή τη στιγμή στα ηλεκτρικά, γιατί μπορούν να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά για κάποια χιλιόμετρα. Παρακάτω συγκρίνουμε δύο αντιπροσωπευτικές προτάσεις του είδους.

Το ότι στο μέλλον τα ηλεκτρικά οχήματα θα κατακλύσουν τους δρόμους δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά απτή πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο που οι ηλεκτρικές προτάσεις των κατασκευαστών πληθαίνουν, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον τα ηλεκτρικά οχήματα να είναι φθηνότερα και από αυτά με κινητήρες εσωτερικής καύσης! Ακούγεται υπερβολικό, όμως αν βάλετε κάτω ότι η κατασκευή τους είναι πιο απλή, σε σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, όταν θα αποκτήσουν δικές τους γραμμές παραγωγής μπορεί να είναι φθηνότερα! 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Για να φτάσουμε όμως σε εκείνο το σημείο πρέπει πρώτα να περάσουμε από το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα, αυτό των υβριδικών, και συγκεκριμένα των hybrid plug-in που αποτελούν την ηλεκτρική μετεξέλιξή τους. Πρακτικά, τα Hybrid plug-in βασίζονται στην φιλοσοφία των υβριδικών, δηλαδή ένας ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά ένα βενζινοκινητήρα, ενώ κατά το φρενάρισμα η κινητική ενέργεια «γυρίζει πίσω» στη μπαταρία, όμως έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες και μπορούν να φορτίσουν και στην πρίζα, που σημαίνει πως μπορούν να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα (από ό,τι ένα Hybrid) αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια. Σε σχέση, όμως, με ένα ηλεκτρικό όχημα έχουν μικρότερη αυτονομία. Για παράδειγμα, ενώ με ένα mainstream ηλεκτρικό μπορείς να κάνεις γύρω στα 200 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, με ένα plug-in hybrid το εύρος περιορίζεται στα 50 χλμ. Παρακάτω, λοιπόν, συγκρίνουμε δύο plug-in υβριδικά οχήματα, των οποίων η ηλεκτρική αυτονομία είναι στα 50 χιλιόμετρα. Πρόκειται για το Audi A3 e-tron και Toyota Prius Plug-in. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto