Ο οδηγός νιώθει αποκομμένος από τα δρώμενα, αλλά η ποιότητα κύλισης του Audi Q5 είναι εξωπραγματική.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο οδηγός νιώθει αποκομμένος από τα δρώμενα, αλλά η ποιότητα κύλισης του Audi Q5 είναι εξωπραγματική.

Στο δρόμο: Οδοστρωτήρας πολυτελείας

67.133 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2017)

Πραγματικά απολαυστική είναι η άνεση, που προσφέρει το νέο Audi Q5, με την έξτρα αερανάρτηση τουλάχιστον. Ειδικά στην επιλογή Comfort, το Q5 «σιδερώνει» κάθε ανωμαλία δίνοντας την αίσθηση πως κυλάς πάνω σε βαμβάκι. Ο οδηγός νιώθει αποκομμένος από τα δρώμενα, ελέω τιμονιού κυρίως, και κάποια ψήγματα πλαδαρότητας δεν κρύβονται, αλλά η ποιότητα κύλισης είναι εξωπραγματική. Κυριολεκτικά δεν παίζεται, ειδικά σε συνδυασμό με την απίστευτη ηχομόνωση, που διατηρεί θωρακισμένη την καμπίνα απέναντι σε κάθε είδους θόρυβο. Στην επιλογή Dynamic (ένα από τα 7 προγράμματα λειτουργίας) τα πράγματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα, όσον αφορά στην οδήγηση, χωρίς θυσίες στην άνεση. Η τετρακίνηση δουλεύει εξαιρετικά, ενώ η νέα ανάρτηση με 5 συνδέσμους και ελεγχόμενα αμορτισέρ (έξτρα) σε κάθε τροχό συνοδεύεται από σύστημα torque vectoring, που εξαφανίζει κάθε υποψία υποστροφής ακόμη και σε συνθήκες ιδιαίτερης πίεσης. Το Q5 εμπνέει απόλυτη σιγουριά με την υψηλή του πρόσφυση, τη μικρή κλίση, τη συγκλονιστική σταθερότητα, αλλά και τα εντυπωσιακά σε απόδοση φρένα (100-0 χλμ./ώρα σε 34,8 μ.)
Η αερανάρτηση χαρίζει και έξτρα εκτός δρόμου ικανότητες, αφού με την αύξηση της απόστασης από το έδαφος η υπέρβαση εμποδίων γίνεται απροβλημάτιστα. Mε την επιλογή του σχετικού προγράμματος, στην κεντρική οθόνη εμφανίζεται πλήθος πληροφοριών γύρω από την κλίση, την γωνία του τιμονιού κτλ. 
Οι γωνίες αναρρίχησης είναι καλές και η τετρακίνηση δεν χαμπαριάζει, ωστόσο τα όρια θα βάλουν τα ασφάλτινα ελαστικά ειδικά σε συνθήκες παχιάς λάσπης. Το 99,9% των αγοραστών θα καλύψει και με το παραπάνω όλες τις σχετικές ανησυχίες απόδρασης από την καθημερινότητα της πόλης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto