Δυσαρεστημένες με τη διαφορετική προσέγγιση του προβλήματος σε ΗΠΑ και Ευρώπη, από τη Volkswagen, φαίνεται να είναι οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δυσαρεστημένες με τη διαφορετική προσέγγιση του προβλήματος σε ΗΠΑ και Ευρώπη, από τη Volkswagen, φαίνεται να είναι οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πιέσεις» για VW από Ευρώπη

2.299 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2016)

Γραπτή εγγύηση ότι η τεχνική λύση που έχει υποσχεθεί ο όμιλος Volkswagen για τα μοντέλα του dieselgate, θα λειτουργήσει, φέρεται να ζήτησε με επιστολή της, η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα καταναλωτισμού, Vera Jourova.

Η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Volkswagen εξαιτίας του σκανδάλου dieselgate, φαίνεται να εντείνεται και στην Ευρώπη, με την Επίτροπο της Ε.Ε. για θέματα δικαιοσύνης και καταναλωτισμού, Vera Jourova, να ασκεί περαιτέρω «πίεση» στο γερμανικό Όμιλο, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε αξιωματούχος της Κομισιόν στο πρακτορείο Reuters.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Συγκεκριμένα, η Jourova φέρεται να έχει στείλει επιστολή στο αρμόδιο μέλος του δ.σ. της Volkswagen, Javier Garcia Sanz, με την οποία ζητά γραπτή εγγύηση ότι η υπόσχεση του Ομίλου για αποκατάσταση του προβλήματος στα μοντέλα του dieselgate, που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, μέχρι το φθινόπωρο του 2017.

«Χρειαζόμαστε να εγγυηθεί η VW, με ένα νομικά δεσμευτικό τρόπο και χωρίς χρονικό περιορισμό, ότι οι επισκευές θα λειτουργήσουν και δεν θα έχουν καμία άλλη αρνητική επίπτωση», δήλωσε ο αξιωματούχος της Ε.Ε. στο Reuters.
 
Η επιστολή θεωρείται  «απάντηση» στα σχέδια  που παρουσίασε ο Garcia Sanz τον περασμένο μήνα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος στους πελάτες της VW στην Ευρώπη, με μια λύση που θα φέρει τα οχήματά της, σε συμφωνία και πάλι, με το νομικό δίκαιο της Ε.Ε..

Σύμφωνα με το Reuters πάντως, η Jurova μετέφερε ουσιαστικά μέσω της επιστολής της και την απογοήτευση των αρχών της Ε.Ε. για τη διαφορά προσέγγισης του προβλήματος που φαίνεται να έχει η VW μεταξύ ΗΠΑ (όπου έχει ήδη υπολογίσει αποζημιώσεις 18 δισ. δολαρίων) και Ευρώπης, παρότι η πλειοψηφία των αυτοκινήτων της κινείται στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Από την πλευρά της πάντως, η VW ανακοίνωσε ότι διαβεβαίωσε τη Jurova και την Ε.Ε. ότι θα εντατικοποιήσει τον διάλογο με τους καταναλωτές, εάν παραστεί ανάγκη.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda