Το ντέρμπι των αιωνίων συνεχίζεται, αυτή τη φορά στην κατηγορία των μεσαίων πολυτελών αυτοκινήτων.

Το ντέρμπι των αιωνίων συνεχίζεται, αυτή τη φορά στην κατηγορία των μεσαίων πολυτελών αυτοκινήτων.

520 d VS E 220 d

(20/8/2016)

Η νέα Mercedes E-Class επιστρέφει στο βασικότερο για την Mercedes πεδίο μάχης, εκείνο των μεσαίων πολυτελών αυτοκινήτων. Σε αυτό συγκρούεται εκ νέου με την Σειρά 5 της BMW.

Mercedes E 220 d
+ Εμφάνιση μέσα – έξω, τεχνολογία, κινητήρας, επιδόσεις, ευρυχωρία, άνεση και ποιότητα κύλισης, ποιότητα υλικών
- Όχι κορυφαία συναρμογή, αίσθηση συστήματος διεύθυνσης 
BMW 520 d
+ Oδική συμπεριφορά και αίσθηση, στιβαρότητα και ποιότητα εσωτερικού
- Ξεπερασμένη σχεδιαστικά εικόνα εσωτερικού, χώροι για αντικείμενα, περιφερειακή ορατότητα, άνεση με τα 19 ιντσών run flat ελαστικά
Πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά ανταγωνιστικά ζευγάρια της αυτοκίνησης, σε μια κατηγορία ιδιαίτερης βαρύτητας και για τις δύο εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε νέα γενιά του ενός έρχεται να σταθεί δίπλα στην άλλη σε μια αέναη μάχη τόσο για το ίματζ της κάθε εταιρείας όσο και σε επίπεδο πωλήσεων. Η τελευταία γενιά της Μercedes E-Class ούσα πιο καινούρια (η 5άρα διατίθεται από το 2011 και θα αλλάξει το 2017) έχει κάποια σημαντικά στοιχεία υπεροχής κυρίως σε τεχνολογία και εικόνα, όμως η BMW δεν θα παραδώσει τα όπλα αμαχητί αφού η Σειρά 5 παραμένει ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας προβάλλοντας αξιομνημόνευτα οδηγικά χαρακτηριστικά και premium χαρακτήρα.
Πιο κομψή η E-Class πιο δυναμική η Σειρά 5
Στο αισθητικό κομμάτι και τα δύο αυτοκίνητα είναι αν μη τι άλλο επιβλητικά μέσω των διαστάσεών τους αρχικά και εν συνεχεία από την γραμμή της σχεδίασης που εφαρμόζουν. Η νέα E-Class προσεγγίζει τα πιο σύγχρονα σχεδιαστικά πρότυπα της εταιρείας όπως τα έχουμε δει στα περισσότερα μοντέλα της, με στοιχεία από την C Class στο πίσω μέρος και της S Class στο εμπρός να διαμορφώνουν το εκλεπτυσμένο αλλά συνάμα και δυναμικό της προφίλ. Η Σειρά 5 από την άλλη αν και περισσότερα χρόνια στην αγορά, εξακολουθεί να αποτελεί ένα κομψό και πολυτελές αυτοκίνητο και όπως η αντίπαλός της και αυτή δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από τις μικρότερες και μεγαλύτερες  Σειρές (3 και 7 αντίστοιχα) που αποτελούν και στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητας της BMW. Mόνο που η αντίστοιχη της Mercedes κρίνεται πιο ενδιαφέρουσα στο σύνολό της συγκριτικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
skoda