Όταν η θερμοκρασία του κινητήρα ανεβαίνει κατακόρυφα, ο δείκτης θερμοκρασίας μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο, πριν αρχίσουν να βγαίνουν καπνοί από το χώρο του κινητήρα.

Βάλτε στο… ψυγείο τα περιττά έξοδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/10/2016

Διασφαλίστε τη σωστή λειτουργία του συστήματος ψύξης του αυτοκινήτου σας και προστατέψτε τον κινητήρα του, αλλά και την τσέπη σας, αποτρέποντας δυσλειτουργίες και απώλειες ψύξης.

 
Το σύστημα ψύξης στο αυτοκίνητό σας παίζει καθοριστικό ρόλο για τη λειτουργία του κινητήρα, καθώς αποτρέπει την υπερθέρμανσή του και άρα το ενδεχόμενο να καεί.
 
Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, σε περίπτωση προβλήματος, οπότε και η θερμοκρασία του κινητήρα ανεβαίνει κατακόρυφα, ο δείκτης θερμοκρασίας μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο.

Αν όμως αγνοήσουμε το δείκτη θερμοκρασίας, θα αρχίσουν να βγαίνουν καπνοί από το χώρο του κινητήρα, αφού όταν η θερμοκρασία ενός μηχανικού συνόλου υπερβεί τα επιτρεπτά όρια, τα μέταλλα του κινητήρα καταστρέφονται με αποτέλεσμα να κολλήσει και κατά πάσα πιθανότητα να απαιτείται η ολική επισκευή ή αντικατάστασή του.

Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για μία τεράστια ζημιά στο αυτοκίνητο, που θα «ματώσει» και την τσέπη μας, οπότε είναι εξίσου σημαντικού να γνωρίζουμε και πώς να ελέγξουμε τη σωστή λειτουργία του συστήματος και πότε μπορούμε να παρέμβουμε για να γλιτώσουμε και τα περιττά έξοδα.