Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων με παθητικά ηλιακά συστήματα

Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων με παθητικά ηλιακά συστήματα

Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων με παθητικά ηλιακά συστήματα

1.763 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2015)

Οι τεχνικές του βιοκλιματικού σχεδιασμού κτιρίων με παθητικά ηλιακά συστήματα προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Διανύοντας ήδη τον 5ο χρόνο της ελληνικής οικονομικής κρίσης ως συνέπεια μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με την εθνική μας πολιτική να δρα αρνητικά για τις δημόσιες ή ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα μας, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε για ακόμα μια φορά να επενδύσουμε στις πηγές ενέργειας που - σαν από θείο χέρι- έχουν δοθεί απλόχερα στη χώρα μας: στον ήλιο (ηλιακή ενέργεια), στην ενέργεια του εδάφους (γεωθερμία), στην ενέργεια του αέρα(αιολική ενέργεια). Οι ενέργειες αυτές έδωσαν στη χώρα μας και στον λαό της την δυνατότητα να σκέφτεται και να επιβιώνει σε καλύτερες συνθήκες με λιτότητα και οικονομία.
Η αρχιτεκτονική μας κληρονομιά έχει πολλά παραδείγματα οικισμών που επιβίωσαν με τα ελάχιστα οικονομικά μέσα και εντάχτηκαν αρμονικά στο περιβάλλον τους όπως η αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Το παράδειγμα της Σαντορίνης μας δείχνει πώς λειτουργούσαν τα σπίτια σαν οικολογικά σύνολα: εκμεταλλευόμενα τον αέρα για δροσισμό, την συλλογή ομβρίων για οικονομία νερού στις στέρνες, την ηλιακή ενέργεια για ηλιοσυλλογή και την γεωθερμία δηλαδή την δύναμη της θερμότητας της γης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center