CR-V vs X-Trail
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

CR-V vs X-Trail

(30/5/2016)

Παίρνουμε τις 4κίνητες, diesel εκδόσεις των Nissan X-Trail και Honda CR-V και τις ρίχνουμε στο χώμα και στην άσφαλτο, ώστε να βρούμε τα μυστικά όπλα του κάθε μοντέλου.

What s new
Nissan X-Trail
Διαθέτει εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης 
Αποδίδει 130 άλογα και καίει 5,3 λτ./100 χλμ.
Κοστίζει από 33.270 ευρώ (31.840 ευρώ με απόσυρση)
Honda CR-V
Έχει τον ισχυρότερο diesel στα 1,6 λτ. (160 PS)
Εμφανίζει «ασφάλτινη» οδική συμπεριφορά
Κοστίζει από 36.200 ευρώ (34.770 ευρώ με απόσυρση)
Τα Honda CR-V και Nissan X-Trail είναι τα μοναδικά μεσαία SUV, με μήκος δηλαδή στα 4,6 μέτρα, τα οποία διατίθενται και με κινητήρα στα 1.600 κυβικά. Αυτό και μόνο αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ελληνική αγορά, στην οποία τα πολλά κυβικά υπερ-φορολογούνται και αντιμετωπίζονται ως εύκολη πηγή εσόδων για το Κράτος. Εκτός από αυτό, όμως, έχουν ένα ακόμη πλεονέκτημα. Είναι οικονομικά σε κατανάλωση, με χαμηλές εκπομπές CO2 και άρα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας. 
Τα δοκιμάζουμε στις τετρακίνητες εκδόσεις τους (σ.σ. αμφότερα διατίθενται και ως 2κίνητα για μεγαλύτερη οικονομία και πιο light εκτός δρόμου καταστάσεις), οι οποίες έχουν αρκετά σημεία στα οποία διαφοροποιούνται. Για παράδειγμα, το Honda CR-V ως 4κίνητο αποδίδει 160 άλογα και είναι το ισχυρότερο σε αυτά τα κυβικά (ως 4x2 αποδίδει 120 άλογα), ενώ το Nissan X-Trail έρχεται με 130 άλογα και στις 2 εκδοχές του. Διαφορετικός, επίσης, είναι ο χαρακτήρας τους, ενώ σχεδόν 5.000 ευρώ είναι η διαφορά στο ταμείο. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.
Πάνω από 30.000 ευρώ
Η τιμή των δύο ιαπωνικών SUV ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, το Nissan X-Trail στην έκδοση Acenta κοστίζει 33.270 ευρώ ενώ σε περίπτωση που υπάρξει απόσυρση το κόστος πάει στα 31.840 ευρώ. Αντιστοίχως το Honda CR-V στην έκδοση Elegance κοστίζει 36.200 ευρώ και με απόσυρση 34.770. Βέβαια, να σημειώσουμε πως ο εξοπλισμός της έκδοσης Elegance είναι πλουσιότερος της Acenta σε εξοπλισμό άνεσης, αφού διαθέτει πέραν των βασικών, συναγερμό, διζωνικό κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και σύστημα πολυμέσων με 7 ιντσών οθόνη, ωστόσο το X-Trail στην έκδοση Acenta διαθέτει την ασπίδα προστασίας Safety Shield της Nissan που περιλαμβάνει ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας. Τέλος, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν cruise control, auto lights, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρες βροχής, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες. 
Πληθωρικά και επιβλητικά
Με μήκος που υπερβαίνει τα 4,6 μ., φάρδος στα 1,82 μ. και ύψος στα 1,7 μ. τα  δύο μοντέλα έχουν πληθωρικές διαστάσεις και κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Μάλιστα, αμφότερα διαθέτουν δυναμική σχεδίαση, η οποία ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα της κάθε εταιρείας. Πιο αναλυτικά, το Nissan X-Trail έχει αφήσει λίγο τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του και έχει πιο crossover σχεδίαση, στα πρότυπα των Qashqai και Juke, όπου ξεχωρίζουν η γρίλια σε σχήμα V, οι LED προβολείς ημέρας και τα οριζόντια πίσω φώτα. Επίσης, έχει περισσότερες καμπύλες σε σχέση με το CR-V και εμφανίζεται λίγο πιο μυώδες. Δυναμικό και εκλεπτυσμένο, ωστόσο, είναι και το Honda CR-V, το οποίο είναι πολύ δυναμικό σχεδιαστικά, όμως πίσω η γραμμή της οροφής είναι πιο κάθετη. Ξεχωρίζουμε τα προσεγμένα στη λεπτομέρεια μπροστινά φανάρια που δίνουν έναν premium αέρα, όμως και τη μάσκα με τα φιλέτα χρωμίου τα οποία τονίζουν το φάρδος του. Ποιο από τα δύο μοντέλα, τώρα, είναι ποιο όμορφο; Η απάντηση εξαρτάται από το μάτι του καθενός, αυτό που έχει σημασία, είναι πως κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ότι δείχνουν δυναμικά και επιβλητικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto