Αυτό είναι το τελικό Citroen C3 WRC 2017
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτό είναι το τελικό Citroen C3 WRC 2017

Citroen C3 WRC 2017

3.973 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2016)

H Citroen αποκάλυψε και επίσημα το C3 WRC αυτοκίνητό της, με το οποίο θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally, το 2017.

Η Citroen προέβη στην επίσημη αποκάλυψη του WRC αγωνιστικού αυτοκίνητου της για το 2017, C3 WRC. Πρόκειται για την τελική έκδοση του αυτοκινήτου, το οποίο είχε αποκαλυφθεί αρχικά ως Concept τον Σεπτέμβριο –μπορείτε να δείτε τι είχαμε γράψει για αυτό κάνοντας κλικ εδώ.

Αυτό είναι το τελικό Citroen C3 WRC 2017

Αυτό είναι το τελικό Citroen C3 WRC 2017

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Με το νέο C3 WRC, η Citroen ευελπιστεί να συνεχίσει την μεγάλη της επιτυχία στα παγκόσμια πρωταθλήματα, που μέχρι τώρα περιλαμβάνει 96 νίκες και 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών.
Για την σεζόν του 2017, η Citroen Total Abu Dhabi WRT θα διαθέτει από δύο μέχρι 4 αυτοκίνητα για τα πληρώματά της, τα οποία είναι οι Kris Meeke/Paul Nagle, Craig Breen/Scott Martin, Stephane Lefebvre/Gabin Moreau και Sheikh Khalid Al Qassimi/Chris Patterson.

Σημείο-κλειδί για την αεροδυναμική του νέου C3 WRC είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, που περιλαμβάνει ειδικά πτερύγια και αεροδυναμικό διαχωριστή, με σκοπό την δημιουργία downforce και την μείωση της υποστροφής. Διακρίνονται επίσης οι αγωγοί για την ψύξη των φρένων. Ο πίσω προφυλακτήρας έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, ώστε να αυξάνει την διασκόρπιση του χώματος και του χιονιού, ενώ φυσικά υπάρχει και αεροδυναμικός διαχύτης για την εξασφάλιση κάθετης δύναμης και στο πίσω μέρος.

Το αυτοκίνητο επέδειξε σχέση 3,1 κιλών ανά ίππο, αποδίδοντας 385 ίππους και 400 Nm ροπής, με την πίεση της τουρμπίνας ρυθμισμένη στα 2.5 bar. To C3 WRC ζυγίζει 1.190 κιλά, ωστόσο το πλήρωμα της ομάδας θα πρέπει να το «σετάρει» στα 1.350 κιλά, βάρος το οποίο υπαγορεύεται από τους κανονισμούς. 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto