5 πράγματα  για την Stelvio
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

5 πράγματα για την Stelvio

71.025 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2017)

1. Σχεδίαση Alfa Spirit

Σχεδίαση Alfa Spirit

Σχεδίαση Alfa Spirit

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το τμήμα σχεδίασης της Alfa Romeo πήρε την Giulia και με επικεφαλής τον Scott Kruger πέρασε στην Stelvio τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Σε σχέση με την Giulia λοιπόν, έχουμε μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα εμπρός ώστε να ταιριάζουν  στον μεγαλύτερο όγκο, κυματοειδή σχεδίαση στα πλαϊνά της παραπέμποντας στο παρελθόν, και κουπέ λογική σχεδίασης στο πίσω μέρος της οροφής.  

2. Το πρώτο SUV crossover της Alfa Romeo
Ελάχιστοι γνωρίζουν πως η Alfa Romeo διέθετε το Matta στις αρχές τις δεκαετίας του Ά50, ένα εκτός δρόμου όχημα, το οποίο είχε κατασκευαστεί κατόπιν παραγγελίας του υπουργείου αμύνης της γείτονος και ήταν διαθέσιμο σε στρατιωτική και πολιτική έκδοση. Λογίζοντας και τις crosswagon εκδόσεις των 156 και 159 ως crossover οχήματα με περιορισμένο εμπορικό ενδιαφέρον, φτάνουμε στην  Stelvio το πρώτο αυθεντικό SUV crossover όχημα της εταιρείας. Προπομπός της ήταν η  Kamal που είδαμε σε πρωτότυπη μορφή το 2003, η οποία έδωσε κάποια σχεδιαστικά στοιχεία στην σημερινή Stelvio. 

3. Και έκδοση Quadrifoglio με 510 ίππους
Αντίθετα με την Giulia που παρουσιάστηκε πρώτα στην κορυφαία της έκδοση QV, η Stelvio λανσαρίστηκε στις νορμάλ της εκδόσεις αρχικά. Η Quadrifoglio θα είναι έτοιμη προς τα τέλη του έτους που διανύουμε και θα εφοδιάζεται με τον 2,9 λτ. turbo βενζινοκινητήρα με απόδοση 510 ίππους  αλλά αντίθετα με την Giulia, θα είναι 4κίνητη με το σύστημα Q4 all-wheel drive αλλά και πίσω σπορ διαφορικό.

4. Πάνω στη Giulia
Η πλατφόρμα Giorgio που χρησιμοποιεί και η Giulia αποτελεί εχέγγυο για την οδική συμπεριφορά της Stelvio. Ο κεντρικός άξονας της μετάδοσης είναι κατασκευασμένος από ανθρακόνημα, ενώ μελετημένη μέχρι «κεραίας» είναι η κατανομή του βάρους της. 

5. Με πολύ από Maserati
Στην εξέλιξη της Stelvio έχει «βάλει το χεράκι» της και η Maserati η οποία θυμίζουμε πως διαθέτει την πιο πολυτελή πρόταση στα crossover, την Levante. Η Maserati από αυτή τη σχέση για λογαριασμό της θα κρατήσει την πλατφόρμα Giorgio για τα επόμενα μοντέλα της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center