Δοκιμή: VW Touran R-Line
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: VW Touran R-Line

23.392 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2017)

Έναν πιο σπορτίφ οπτικό, αλλά και οδηγικό χαρακτήρα δίνει στο άκρως οικογενειακό VW Touran το πακέτο R-Line, που προσφέρεται για το μικρομεσαίο, 7θέσιο, πολυχρηστικό της γερμανικής φίρμας.

What is new
- Πακέτο R-Line
- Σπορ ανάρτηση
- 1,6 TDI με 110 ίππους
- Καίει 7,2 λτ./100χλμ
- Τιμή πακέτου 822 ευρώ (προ φόρων)
 
Όπως και σε όλα τα άλλα μοντέλα της VW, το πακέτο R-Line προσθέτει αισθητική, αλλά και οδηγική «σπιρτάδα» στο νέο Touran, η 2η γενιά του οποίου βασίζεται στην ξακουστή πλατφόρμα MQB. Έτσι η συγκρατημένη σχεδιαστική παρουσία του γερμανικού μικρομεσαίου πολυχρηστικού απέκτησε σαφώς πιο σπορτίφ εικόνα χάρη στους νέους, «αγριεμένους» προφυλακτήρες με μαύρες εισαγωγές αέρα, τα λογότυπα R-Line στη γρίλια και στα φτερά, τα χρωμιωμένα διακοσμητικά και τις ανάλογες απολήξεις της εξάτμισης, τα μαύρα γυαλιστερά πλαϊνά μαρσπιέ, τα φιμέ τζάμια και τις ανοξείδωτες ράγες οροφής. Παράλληλα οι όμορφες ζάντες των 18 ιντσών φέρουν ελαστικά με διάσταση 225/45. Σε ότι αφορά στον κινητήρα δεν υπάρχει κάποια επέμβαση και έτσι ο 1,6 TDΙ συνεχίζει να αποδίδει 110 άλογα και τα 250 Nm ροπής. «Ακούγεται» λίγο, αλλά τραβάει καλά από χαμηλά, δεν έχει κραδασμούς, συνεργάζεται μια χαρά με το 7τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιου διπλού συμπλέκτη DSG7 και σε τελική ανάλυση κινεί ικανοποιητικά το Τouran, ειδικά σε επιταχύνσεις εν κινήσει. Βέβαια για να κινηθείς γρήγορα χρειάζεται να πιέζεις και σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς η κατανάλωση «τσιμπάει» εμφανίζοντας μέση τιμή 7,2 λτ./100 χλμ. ξεφεύγοντας αρκετά από τα 4,3 λτ./100 χλμ., που υπόσχεται η VW.

Η έξτρα σπορ ανάρτηση και οι τροχοί των 18 ιντσών του πακέτου R-Line έχουν κάνει πιο σπορτίφ την συμπεριφορά του VW Touran.

Η έξτρα σπορ ανάρτηση και οι τροχοί των 18 ιντσών του πακέτου R-Line έχουν κάνει πιο σπορτίφ την συμπεριφορά του VW Touran.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Έχει πακέτο
Το εξωτερικό «κουστούμι» R-Line χρεώνεται 822 ευρώ, ενώ η σπορ ανάρτηση χρεώνεται 136 ευρώ. Και οι δύο τιμές είναι προ φόρων, που σημαίνει πως η επιλογή τους ίσως τελικά να αυξήσει την τιμή του αυτοκίνητου παραπάνω από το απλό άθροισμα, λόγω αλλαγής κλίμακας τέλους ταξινόμησης. Το μοντέλο της δοκιμής ήταν σε επίπεδο εξοπλισμού Advance με την τιμή της έκδοσης 1,6 TDI DSG7 να είναι 31.600 ευρώ (χωρίς το πακέτο R- Line).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
moto