Το τέλος της βασιλείας του Bernie Ecclestone...

Το τέλος της βασιλείας του Bernie Ecclestone...

Ecclestone: Και επίσημα εκτός Formula 1

3.067 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2017)

O Bernie Ecclestone και επίσημα απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του στην δικοίκηση της Formula 1, μετά από απόφαση της Liberty Media.

Πρόκειται για ένα τέλος εποχής, μάλλον αναμενόμενο από πολλούς. Ο 86χρονος Bernie Ecclestone, ο ισχυρότερος άνδρας της Formula 1, απομακρύνθηκε από την διοικητική του θέση, μετά από απόφαση της νέας εταιρείας ιδιοκτήτριας της Formula 1, Liberty Media.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η ολοκλήρωση της πώλησης του βασιλιά των μηχανοκίνητων αθλημάτων σημαίνει ότι πλέον η Liberty Media  κατέχει το 100% των μετοχών, αλλά και το πλήρες δικαίωμα των αποφάσεων.
 
Ο Ecclestone, ο οποίος με δηλώσεις του είχε πει ότι περιμένει από στιγμή σε στιγμή την καθαίρεσή του, δήλωσε για το γεγονός: «Είμαι περήφανος για την επιχείρηση που έχτισα τα τελευταία 40 χρόνια και για όλα όσα έχω πετύχει στην Formula 1 και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους promoters, τις ομάδες, τους χορηγούς και τις εταιρείες τηλεόρασης με τους οποίους έχω συνεργαστεί»

Ο Ecclestone, παρά το γεγονός ότι αποχωρεί από την διοικητική του θέση, θα παραμείνει μέλος της εταιρείας της Formula 1 ως «επίτιμος πρόεδρος», ενώ στην θέση του επικεφαλής του αθλήματος τίθεται πλέον ο Chase Carey. Ακόμη, ο Ross Brawn επιστρέφει στην Formula 1, ως ο αθλητικός διευθυντής της επιχείρησης. Ο Brawn, όπως πολλοί γνωρίζουν, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του αθλήματος, βοηθώντας ομάδες και πιλότους να κατακτήσουν τίτλους.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center