Δείτε τι ισχύει για όσους θέλουν να κάνουν άρση ακινησίας του οχήματός τους...

Δείτε τι ισχύει για όσους θέλουν να κάνουν άρση ακινησίας του οχήματός τους...

Εκ νέου σε ισχύ τα τέλη με το μήνα

2.881 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2017)

Επανέρχεται σε ισχύ το σχέδιο που προσφέρει 3 τρόπους για την άρση ακινησίας οχημάτων. Δείτε τι θα πληρώσετε για να πάρετε τις πινακίδες σας πίσω.

Με στόχο την επανένταξη στη χρήση όσο το δυνατόν περισσότερων οχημάτων που έχουν παραδώσει πινακίδες, το Υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει το μέτρο της άρσης ακινησίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, με το νέο σχέδιο οι ιδιοκτήτες που έχουν παραδώσει πινακίδες, θα έχουν τρεις επιλογές για να τις πάρουν πίσω:
  1. Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,
  2. Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,
  3. Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31.12.2016 συν (+) δύο δωδέκατα (2/12) ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, δίνεται κίνητρο στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους (αδυνατώντας να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας) να προβούν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή των αναλογούντων τελών, για μία μόνο φορά μέσα στο 2017.

Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης 2λιτρου με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας το 2004, που κανονικά θα πλήρωνε 630 ευρώ το χρόνο, αν πάρει πίσω τις πινακίδες του για τρεις μήνες θα πληρώσει 210 ευρώ (630 ευρώ δια 12 μήνες = 52,5 ευρώ. Επομένως 52,5 ευρώ το μήνα επί τρεις μήνες 157,5 ευρώ. Συν τον ένα μήνα «πρόστιμο» φτάνουμε στα 210 ευρώ).

Το παράδοξο με τη συγκεκριμένη τροπολογία είναι πως αν κάποιος αποφασίσει να πάρει πίσω τις πινακίδες τον Φεβρουάριο (δηλαδή για 11 μήνες έως το τέλος του χρόνου) θα πληρώσει μαζί με το πρόστιμο 13 μήνες...

Ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας, λογίζεται ως ολόκληρος μήνας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής. Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο του οχήματος, θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης επιστροφής ή μη επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda