Συνελήφθησαν 5 από τα 9 μέλη της σπείρας που δρούσε στην περιοχή της Αγ. Σωτήρας στο Μενίδι. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 400 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Συνελήφθησαν 5 από τα 9 μέλη της σπείρας που δρούσε στην περιοχή της Αγ. Σωτήρας στο Μενίδι. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 400 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Εξιχνιάστηκαν 400 κλοπές & ληστείες οδηγών

5.233 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2017)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί καθώς και πεζών στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών. Εξιχνιάσθηκαν 400 υποθέσεις κλοπών και ληστειών.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί καθώς και πεζών, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 25/4/2017, στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος Αχαρνών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της ΟΠΚΕ, δύο ημεδαποί, ηλικίας 15 και 40 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις επιπλέον ημεδαποί συνεργοί τους. Πριν λίγες ημέρες είχαν συλληφθεί τρείς ημεδαποί, ηλικίας 17, 18 και 35 ετών.
 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διαπράττουν ληστείες και κλοπές κατ` εξακολούθηση. Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, οι κατηγορούμενοι την τελευταία διετία είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι με διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να ακινητοποιούν το όχημα τους εντος του καταυλισμού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών και ακολούθως με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν τα θύματά τους ή βρισκόταν εντός του οχήματος.

Επιπλέον, στοχοποιούσαν και πεζά άτομα, τα οποία κινούνταν σε δρόμους πλησίον του καταυλισμού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν. Ακολούθως, διέφευγαν αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» εντός του παρακείμενου καταυλισμού.
Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος οδηγών οχημάτων.

Σημειώνεται ότι, από τις ήδη προηγούμενες σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, έχει πιστοποιηθεί η συμμετοχή τους σε 400 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center