Eάν το όχημα βρεθεί χωρίς πιστοποιητικό ελέγχου ΚΤΕΟ από την Τροχαία, το προβλεπόμενο από τον νόμο πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ (ΚΟΚ αρ. 86).

Το συγκεκριμένο ποσό προστίμου μειώνεται στα 50 ευρώ, εάν καταβληθεί εντός 10 ημερών.

Υπάρχουν κάποια σημεία του αυτοκινήτου όπου η φθορά ή η κακή χρήση και συντήρηση δεν είναι εύκολο να ανιχνευθούν.

Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια αναζήτησης ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου για αγορά, τυχαίνει να έχουμε αμφιβολίες για την πραγματική του κατάσταση.

Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ καλύπτουν πλέον τις απαιτήσεις τεχνικού ελέγχου όλων των κατηγοριών οχημάτων.

Πόσο κοστίζει ο έλεγχος στα ΚΤΕΟ; Το κόστος ελέγχου κυμαίνεται από τα 45 έως και τα 50 ευρώ.

Έλεγχος ΚΤΕΟ: Προτεραιότητα η ασφάλεια σας και μετά η αποφυγή των προστίμων

Παρόλο το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ υπηρεσιών, αλλά και της φιλικής εξυπηρέτησης που παρέχουν στους πολίτες ο αριθμός των οχημάτων που δεν ελέγχονται είναι αρκετά υψηλός.

Έλεγχος ΚΤΕΟ: Προτεραιότητα η ασφάλεια σας και μετά η αποφυγή των προστίμων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/2/2015

Είναι γεγονός πως δεν μπορούμε να ζυγίζουμε όλα τα πράγματα στην ζωή μας με το χρήμα. Ειδικά ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια μας. Για το λόγο αυτό λοιπόν ο έλεγχος του αυτοκινήτου από κάποιο ΚΤΕΟ, μπορεί να μας γλυτώσει από μια «στραβή» που μπορεί να προκύψει από μια βλάβη. Πέραν αυτού ο έγκαιρος έλεγχος μας εξοικονομεί και επιπλέον χρήματα, αφού δεν φορτωνόμαστε με ανεπιθύμητα πρόστιμα.

 
Είναι γεγονός πως η λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ έχουν αναβαθμιστεί τρομερά παρέχοντας στο κοινό υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Πέρα από τους απαραίτητους όμως (βάση νομοθεσίας) τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, τα Ι.ΚΤΕΟ παρέχουν μια σειρά από επιπλέον υπηρεσίες.