Ο έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, κοστίζει ελάχιστα και μπορεί να ανεβάσει στο μέλλον, την τιμή ενδεχόμενης μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας.

Ο εποχιακός έλεγχος εγγυάται την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ξεχωρίζει για την εγγυημένη ποιότητα των ελέγχων του, αλλά και για την καλύτερη γνώση των ειδικών τεχνικών του, στις ανάγκες του αυτοκινήτου σας.

Η χρήση γνήσιων ανταλλακτικών επιτρέπει την καλύτερη δυνατή λειτουργία του αυτοκινήτου και ενισχύει την απόδοσή του.

Καλοκαιρινός έλεγχος, service και δωρεάν παροχές

29.933 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/6/2016

Ελέγξτε το αυτοκίνητό σας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, με ελάχιστο ή και καθόλου κόστος, και στη συνέχεια φυλάξτε το τιμολόγιο που δείχνει πόσα χιλιόμετρα έχει το αυτοκίνητό σας, καθώς είναι κάτι που μπορεί να ανεβάσει την τιμή μεταπώλησής του, αν και όταν αποφασίσετε να το πουλήσετε.

 
Ο εποχιακός έλεγχος του αυτοκινήτου σας σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο, κοστίζει ελάχιστα ή και τίποτα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις διατίθεται και δωρεάν, έχοντας αντιστρόφως ανάλογα οφέλη. Από τη μία μετατρέπεται σε ένα είδος «εγγύησης» για τα χιλιόμετρα και άρα την αξία του αυτοκινήτου σας, ενώ από την άλλη, διατηρεί την ασφάλεια σας. Με το καλοκαίρι να βρίσκεται, προ των πυλών, κάτι που στην Ελλάδα, «μεταφράζεται» πάντα, σε αύξηση της θερμοκρασίας στο «κόκκινο», αλλά και σε… προετοιμασία διακοπών, η ορθή λειτουργία του αυτοκινήτου σας είναι ακόμη πιο σημαντική. Είτε ετοιμάζεστε για κάποιο ταξίδι στο διάστημα των αδειών, είτε για μικρές «αποδράσεις» στους εκατοντάδες, θερινούς προορισμούς της χώρας, η επιβάρυνση του αυτοκινήτου σας θα αυξηθεί, τόσο από τα έξτρα χιλιόμετρα προς τις παραλίες, όσο και από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Η μπαταρία δέχεται περισσότερη καταπόνηση όταν υπάρχει χρήση κλιματιστικού, η ρευστότητα των υγρών φρένων, επηρεάζεται από κάθε μεταβολή του κλίματος, όπως και η απόδοση του ψυκτικού υγρού του ψυγείου, ενώ αλλαγή δεδομένων για το αυτοκίνητο, έχουμε συνήθως αυτή την εποχή και από το αυξημένο βάρος φόρτωσης.

Δείτε με 1 κλίκ εδώ: Περισσότερα άρθρα & νέα για After Sales υπηρεσίες

Πρόκειται μάλιστα, μόνο για ενδεικτικούς παράγοντες με άμεση επιρροή στη λειτουργία του οχήματος, γεγονός που αναδεικνύει και την αξία του εγγυημένου ελέγχου του, ειδικά αυτή την εποχή. Κανείς δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με αναπάντεχα συμβάντα σε τέτοιες περιόδους, τα οποία και «απειλούν» από την ξεγνοιασιά του, μέχρι και την ασφάλεια τη δική του και της οικογένειάς του. Ως εκ τούτου, κάθε οδηγός θα πρέπει να «οδηγείται» στη μοναδική, αξιόπιστη λύση του προβλήματος, αυτή του εξουσιοδοτημένου εποχιακού ελέγχου.
 
Τα 23 «τσεκ» του εποχιακού ελέγχου

Το σύνολο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων, όλων των εταιρειών, διαθέτουν συγκεκριμένα «πακέτα» ελέγχων ανάλογα με την περίοδο του χρόνου, αλλά φυσικά και με το ίδιο το αυτοκίνητο, καθώς ποικίλουν, ανάλογα με τον τύπο ή ακόμα και τα χιλιόμετρα του κάθε οχήματος. Η πλειοψηφία των σχετικών ελέγχων, τσεκάρει μεταξύ άλλων τα εξής:
  1. Κολάρα και σφιγκτήρες συστήματος ψύξης για τυχόν διαρροές,
  2. ψυγείο και δοχείο διαστολής συστήματος ψύξης,
  3. αντλία νερού,
  4. ημιαξόνια – φούσκες,
  5. εξωτερικούς ιμάντες κίνησης,
  6. στάθμη λαδιών κινητήρα,
  7. στάθμη λαδιών κιβωτίου ταχυτήτων,
  8. στάθμη υγρού φρένων και αίσθηση πεντάλ φρένων,
  9. λειτουργία συμπλέκτη-κιβωτίου και αίσθηση πεντάλ συμπλέκτη,
  10. σύστημα διεύθυνσης-ανάρτησης
  11. δίσκους και θερμουίτ φρένων,
  12. δίκτυο σωληνώσεων φρένων,
  13. χειρόφρενο, συρματόσχοινα και σύνδεσμοι,
  14. σύστημα πλύσης παρμπρίζ και εμπρόσθιων φανών,
  15. μάκτρα και βραχίονες υαλοκαθαριστήρων,
  16. φώτα και φλας, 
  17. λειτουργία διακοπτών στο ταμπλό, πλαφονιέρας και κόρνας,
  18. πόρτες,
  19. εξάτμιση και καταλύτη,
  20. σύστημα κλιματισμού για ψυκτική απόδοση,
  21. σύστημα ανάφλεξης, μπαταρίας,
  22. πέλμα και πίεση ελαστικών συν της ρεζέρβας,
  23. ηλεκτρονικός έλεγχος οχήματος μέσω διαγνωστικού μηχανήματος
Επιλέξτε συνεργείο, όπως το… γιατρό!

Η επιλογή για ένα service ή έναν εποχιακό έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, παραμένει η μοναδική αξιόπιστη κίνηση για έναν οδηγό, από κάθε άποψη και είναι τόσο ξεκάθαρο, όπως η επιλογή του… γιατρού. Όπως δηλαδή, σε περιπτώσεις προβλημάτων υγείας ή για κάποιο check up, όλοι επιλέγουμε τον καλύτερο δυνατό γιατρό, που μπορούμε να εμπιστευτούμε πλήρως και ο οποίος έχει και το ιστορικό μας, έτσι και στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να απευθυνθούμε αντίστοιχα στον ειδικό που ξεχωρίζει για την ποιότητα των υπηρεσιών του. 
 
Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο άλλωστε, ξεχωρίζει στην πράξη για μια σειρά από πλεονεκτήματα που προσφέρει στους οδηγούς και τα αυτοκίνητά τους, όπως τα εξής:
 
  • Ελεγμένη ποιότητα

Στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, όλες οι εργασίες επισκευής διεξάγονται σωστά και σύμφωνα με τα εγκεκριμένα πρότυπα του κατασκευαστή, με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων διαδικασιών όσον αφορά στην τεχνολογία αμαξώματος και βαφής, με κάθε service να εξετάζεται διεξοδικά και μετά την ολοκλήρωσή του, για να διαπιστωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών.
 
  • Εγγυημένη εμπιστοσύνη

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του εξουσιοδοτημένου service, είναι το γεγονός ότι η ίδια η εταιρεία αναλαμβάνει την ευθύνη της επιτυχίας του, εγγυώμενη για κάθε παρέμβαση και κάθε έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί στο εκάστοτε όχημα. Παράλληλα, διατηρούνται και οι αρχικές εγγυήσεις κάθε αυτοκινήτου, οι οποίες με την εξέλιξη και της τεχνολογίας και των τρόπων κατασκευής των αυτοκινήτων, επιτρέπουν πλέον ακόμη και 7ετής εγγυήσεις για τα μηχανικά μέρη, ή έως και 30ετής, για την προστασία του αμαξώματος.
 
  • Γνήσια ανταλλακτικά

Τα γνήσια ανταλλακτικά είναι αυτά χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τα κατασκευάζουν κορυφαίοι κατασκευαστές ειδικά για εκείνες, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη και σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου. Με δεδομένο μάλιστα, ότι ειδικά σε περιπτώσεις εποχικών ελέγχων οι εξουσιοδοτημένοι επισκευαστές προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές αγοράς των χρησιμοποιούμενων ανταλλακτικών, η επιλογή τους θεωρείται αυτονόητη. Κι αυτό γιατί ακόμη κι αν υπάρχουν φθηνότερες επιλογές, δεν είναι λίγες οι φορές που ένας οδηγός βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ μεγαλύτερα έξοδα, εξαιτίας προβλημάτων στη λειτουργία του αυτοκινήτου, από κακής ποιότητας υλικά. Τα δε γνήσια ανταλλακτικά καλύπτονται και από εργοστασιακή εγγύηση. 
 
  • Αξιόπιστο Book service

Ένα ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης αποτελεί βασικό πλεονέκτημα στην πώληση ενός αυτοκινήτου, καθώς είναι δεδομένο ότι θα κρατήσει την τιμή του πιο ψηλά από κάθε είδος επιπλέον εξοπλισμού. Είναι γνωστό ότι το βιβλίο συντήρησης είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι αγοραστές μεταχειρισμένου, και όχι άδικα αφού σε αυτό φαίνεται όλο το ιστορικό συντήρησης και άρα η μεταχείριση που είχε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του. Ένα αξιόπιστο βιβλίο service, πλήρες, με σφραγίδες και ημερομηνίες από τα συνεργεία που έχουν γίνει όλες οι εργασίες, είναι σε θέση να πιστοποιήσει την κατάσταση του αυτοκινήτου, καθώς και εάν τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά ή γυρισμένα. 
 
  • Μεγαλύτερη οικονομία
Ακόμη και οικονομικά όμως, η επιλογή του εξουσιοδοτημένου συνεργείου, είναι η καλύτερη. Με τις εκπτώσεις στα γνήσια ανταλλακτικά και την τοποθέτησή τους, αλλά και κυρίως με την εγγυημένα ιδανική, συντήρηση του οχήματος, περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα κάθε οδηγού για το αυτοκίνητό του. Ταυτόχρονα δε, σχεδόν το σύνολο των αντιπροσωπειών και στην Ελλάδα, προσφέρει πλέον, ειδικά «πακέτα» για service και εποχιακούς ελέγχους, παρέχοντας ιδιαίτερα οικονομικές λύσεις, χωρίς όμως, να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι λαμβάνεται πια υπόψη και η ηλικία του εκάστοτε αυτοκινήτου, με τα παλαιότερα να «απολαμβάνουν» ακόμη πιο συμφέρουσες προτάσεις επισκευής.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: after sales
 
  • Πάρης

    Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκα την Autoone Γλυφάδας για service στο Punto μου με 24800 χλμ. Μου έβγαλαν κόστος 260 ευρώ συν 130 (!!!!) για 2 μπροστινά τακάκια. ήθελα να ξέρω, προστατεύουν οι μητρικές εταιρείες τον καταναλωτή από την κλεψιά και το γδύσιμο των αντιπροσωπειών?? Στην αρχή νόμιζα ότι μπέρδεψαν με το αμάξι μου με άλλου που έχει, π.χ. SUV ή κανένα Abarth. Είπαμε, να συντηρούμε καλά το αμάξι μας αλλά όχι 390 ευρώ σε ετήσιο σέρβις Punto σε αντιπροσωπεία....

      7