Επίπονες αναμένεται να είναι οι περικοπές του ομίλου VW για την ίδια τη μάρκα, καθώς θα φτάσουν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίπονες αναμένεται να είναι οι περικοπές του ομίλου VW για την ίδια τη μάρκα, καθώς θα φτάσουν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εμφύλιος στην VW

2.692 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2016)

Δύσκολα αναμένεται να είναι τα επόμενα χρόνια για την VW καθώς ο όμιλος φέρεται να έχει αποφασίσει επίπονες περικοπές 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που βρίσκει αντιμέτωπους τους εργαζομένους.

Ο όμιλος Volkswagen προωθεί περικοπές 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά από τη μάρκα VW, μέχρι το 2021, προκειμένου να εξισορροπήσει τις ζημιές από το σκάνδαλο με τις παραποιημένες καταναλώσεις, ενώ διαπραγματεύεται με τους ηγέτες των συνδικάτων σχετικά με ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Στις στοχευμένες ενέργειες για περαιτέρω μείωση δαπανών που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ομίλου VW, για την ίδια τη VW, βρίσκονται φυσικά και οι εργαζόμενοι, οι οποίο πάντως δεν φαίνεται να συναινούν στο ενδεχόμενο επίπονων περικοπών. Πρωταρχικός στόχος των περικοπών και των κινήσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι να παραμείνει η μάρκα κερδοφόρα ακόμη και μέσα στην προσπάθειά της να βγει από το σκάνδαλο, επενδύοντας παράλληλα τεράστια ποσά στην ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση, σε μία προσπάθειά της να επανιδρυθεί, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική σε μακροχρόνια βάση.
 
Συγκεκριμένα, περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τις περικοπές του κόστους θα επηρεάσουν τις δραστηριότητες της VW στη Γερμανία, όπου έχει και μερικά από τα μεγαλύτερα εργοστάσιά της. Οι εργαζόμενοι είναι στο μάτι του κυκλώνα και τα σωματεία τους φέρονται να μην έχουν έρθει σε συμφωνία. Κάτι το οποίο πάντως η ίδια η VW διαψεύδει. Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας αλλά και η ηγεσία των συνδικάτων, αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

Οι περικοπές έρχονται ως συνέχεια ενός προγράμματος εξορθολογισμού δαπανών ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε το 2014, εκ των οποίων 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη εξοικονομηθεί.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
skoda