Το επιβλητικό Mazda 767B
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το επιβλητικό Mazda 767B

Ένα 4ρότορο στο σφυρί

2.885 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2017)

Το αυτοκίνητο που έθεσε τα θεμέλια για την νίκη της Mazda στο Le Mans το 1991, το 767B διατίθεται προς πώληση τον Μάρτιο και εκτιμάται ότι θα πιάσει… εκατομμύρια.

Θα θέλατε να έχετε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο του Le Mans; Και ποιος δεν θα ήθελε, βασικά… πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το «δείγμα γραφής» της Mazda με τον 4ρότορο κινητήρα που έχει στοιχειώσει τα όνειρα άπειρων οδηγών!

Αποψη του χώρου κινητήρα, όπου διακρίνεται ο τερατώδης 4ρότορος Wankel.

Αποψη του χώρου κινητήρα, όπου διακρίνεται ο τερατώδης 4ρότορος Wankel.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Πρόκειται για το Mazda 767B, το αγωνιστικό αυτοκίνητο Le Mans του 1989, το οποίο είναι το τελευταίο από τα 3 που κατασκευάστηκαν από την Mazdaspeed και έχει κερδίσει στην κατηγορία IMSA GTP του Le Mans, το 1990. Είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα Wankel με 4 ρότορες, ο οποίος αποδίδει 600 ίππους.

Το 767Β ήταν το αυτοκίνητο που έθεσε τις βάσεις για την δημιουργία του 787Β, του επόμενου αγωνιστικού της Mazda που κατάφερε τελικά να κερδίσει την νίκη στον θρυλικό αγώνα αντοχής, το 1991.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει υποστεί μια πλήρη ανακατασκευή, μετά την συμμετοχή του στο Goodwood Festival of Speed πέρυσι και θα τεθεί σε δημοπρασία στο Amelia Island, στις 10 Μαρτίου. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τιμή πώλησης από 1,8 έως 2,4 εκατομμύρια δολάρια, που θα καταστήσουν το 767Β ένα από τα πιο πολύτιμα αυτοκίνητα Ιαπωνίας που έχουν συμμετέχει ποτέ σε αγοραπωλησία.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
OPEL