Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της GM και του ομίλου PSA, σχετικά με την αγορά της Opel.

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της GM και του ομίλου PSA, σχετικά με την αγορά της Opel.

Επίσημο: Η Opel στα χέρια του PSA Group

7.494 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2017)

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της Opel και του PSA Group, κατά την οποία ο γαλλικός όμιλος αποκτά την γερμανική εταιρεία και θέτει ως στόχο να την κάνει εκ νέου κερδοφόρα.

Με κάθε επισημότητα, ο όμιλος PSA ανακοίνωσε την απόκτηση της γερμανικής Opel, που μέχρι πρότινος ανήκε στην General Motors. Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και συμπεριλαμβάνει και το βρετανικό τμήμα της Opel, Vauxhall.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
H συμφωνία αυτή καθιστά το Group PSA τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στην Ευρώπη, ενώ ο γαλλικός όμιλος θέτει ως στόχο να καταστήσει ξανά την Opel κερδοφόρα. Η τελευταία, που ανήκε στην General Motors για σχεδόν 90 χρόνια, παρουσίαζε ζημίες από το 2009, που ανέρχονται σε 9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ απέτυχε τους στόχους τους οποίους είχε θέσει το 2016.

Ο διευθύνων σύμβουλος του PSA Group, Carlos Tavares, αναφέρθηκε στην δυμφωνία δηλώνοντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι η μεταστροφή που επιχειρεί η Opel/Vauxhall θα επιταχυνθεί σημαντικά, με την υποστήριξή μας. Ακόμα, καθώς έχουμε ήδη δημιουργήσει επιτυχημένα προϊόντα μαζί, για την ευρωπαϊκή αγορά, ξέρουμε ότι η Opel είναι ο σωστός συνεργάτης»

Με την προσθήκη της Opel, το PSA Group πλέον ελέγχει το 16% της ευρωπαϊκής αγοράς, όντας δεύτερο πίσω από την Volkswagen και το δικό της 24%.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw