Επίσημο: ο Bottas στη Mercedes

Επίσημο: ο Bottas στη Mercedes

2.094 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2017)

Ο Valtteri Bottas αποτελεί και τυπικά τον διάδοχο του Nico Rosberg στο μονοθέσιο της Mercedes και τη νέα σεζόν θα διεκδικήσει τον τίτλο της Formula 1 μαζί με τον Lewis Hamilton.

Ο Φινλανδός πιλότος μετακομίζει από τη Williams, με την οποία έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2011 ως test driver. Το 2013 προβιβάστηκε σε οδηγό αγώνων. Μετά από τη 17η θέση της πρώτης σεζόν του, ακολούθησε μία εντυπωσιακή 4η το 2014 με 186 βαθμούς, η 5η του 2015 με 136 βαθμούς και η 8η πέρυσι με 85 βαθμούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η μετακίνηση του 27χρονου πιλότου αδειάζει θέση στη Williams ώστε να επανέλθει στη δράση ο Felipe Massa, ο οποίος στο τέλος του 2016 είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται.
Ο Pascal Wehrlein, από την πλευρά του, ο οποίος απορρίφθηκε για τη θέση του διαδόχου του παγκόσμιου πρωταθλητή, αποχωρεί για τη Sauber.
 
«Είναι πολύ συναρπαστικό αυτό που ζω, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να το συνειδητοποιήσω», δήλωσε ο Bottas. «Είναι ακόμη ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Μετά την Williams και η επόμενη ομάδα μου να είναι τόσο σημαντική, με τεράστια ιστορία. Ειδικά στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που πέτυχαν. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος της Mercedes και ευγνώμων σε αυτούς που πίστεψαν στις δυνατότητές μου και μου δίνουν αυτή την ευκαιρία» συνέχισε ο 27χρονος Φινλανδός.

O Bottas θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων οδηγών στο grid, ενώ είναι και στη σωστή ηλικία. Αρκετά νέος και διψασμένος, αλλά ταυτόχρονα αρκετά έμπειρος. Το όνομά του έχει ακουστεί και για την Ferrari στο παρελθόν, δείγμα της εκτίμησης που χαίρει από τον κόσμο της Formula 1.
 
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto