Τίτλοι τέλους για το ζευγάρι VW - Suzuki. Δείτε τι ακριβώς έγινε και οι δύο μάρκες χώρισαν.

Τίτλοι τέλους για το ζευγάρι VW - Suzuki. Δείτε τι ακριβώς έγινε και οι δύο μάρκες χώρισαν.

Επισημοποιήθηκε το διαζύγιο

2.723 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2016)

VW και Suzuki τα έσπασαν καιρό πριν. Στο νέο επεισόδιο του σίριαλ έχουμε να κάνουμε με την επισημοποίηση του διαζυγίου.

Εδώ και καιρό η VW τα έχει σπάσει με τη Suzuki και τα νομικά τμήματα των δύο εταιρειών είχαν αναλάβει τις λεπτομέρειες του διαζυγίου. Πλέον, έχουμε και την επισημοποίησή του καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως διαφωνούν. Το διαζύγιο προβλέπει πως η Suzuki θα αποζημιώσει την VW, χωρίς πάντως να έχει γνωστοποιηθεί το ποσό - αν και οι Ιάπωνες λένε πως δεν θα επηρεάσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το 2015, ούτε το σχεδιασμό τους για το 2016. Ο λόγος που οι Ιάπωνες θα πρέπει να αποζημιώσουν τους Γερμανούς είναι γιατί δεν τήρησαν τη συμφωνία που προέβλεπε την χρήση πετρελαιοκινητήρων της VW
Για την ιστορία να πούμε πως όλα ξεκίνησαν πίσω στο 2010, όταν η VW αγόρασε το 19,9% της Suzuki. Οι δύο πλευρές σύναψαν συμφωνία τότε η οποία προέβλεπε πρόσβαση της Suzuki στην τεχνολογία υβριδικών και πετρελαιοκινητήρων της VW, με αντάλλαγμα πρόσβαση στην αγορά της Ινδίας και της Ν.Α. Ασίας για τους Γερμανούς, μέσω του δικτύου της Suzuki.Η συμφωνία ποτέ δεν τηρήθηκε με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται. Πάντως η κίνηση της Suzuki να συνεργαστεί με τη Fiat για τους πετρελαιοκινητήρες ήταν η κίνηση που εξόργισε τους Γερμανούς. 
Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι πως μετά το σκάνδαλο με τους πετρελαιοκινητήρες της VW η Suzuki δεν πήρε θέση και δεν επικαλέστηκε αυτό για τη μη συνεργασία της. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto