Για τους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων προβλέπεται αφαίρεση αδείας και διπλώματος και πρόστιμο 500 ευρώ κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο δρόμο.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Για τους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων προβλέπεται αφαίρεση αδείας και διπλώματος και πρόστιμο 500 ευρώ κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο δρόμο.

Έρχονται πρόστιμα για 730.000 ανασφάλιστους

11.621 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2014)

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα και όπως ανακοινώθηκε περιλαμβάνει 730.000 περιπτώσεις, ενώ αναμένεται από το Γ.Γ.Π.Σ. η αποστολή των ειδοποιήσεων.

Σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου και πρόεδρος του Κλάδου Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, κ. Δ. Ζορμπάς δήλωσε πως ολοκληρώθηκε ο ηλεκτρονικός έλεγχος και η διασταύρωση των αρχείων του Επικουρικού, του υπουργείου Οικονομικών και των ασφαλιστικών εταιρειών, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν 730.000 ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία βρίσκονται σε κυκλοφορία.Όπως επεσήμανε ο κ. Ζορμπάς, το επόμενο βήμα είναι το Γ.Γ.Π.Σ. να ενημερώσει με επιστολές τους ανασφάλιστους κατόχους οχημάτων και να τους δώσει το περιθώριο (8 ημέρες) για να προσκομίσουν τη νέα ασφάλιση αυτοκινήτου. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε οι παραβάτες ιδιοκτήτες θα υποστούν τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.Επίσης, ο κ. Ζορμπάς τόνισε πως είναι ενθαρρυντικό ότι πέρυσι ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων μειώθηκε κατά 15% - και λόγω των χαμηλών ασφαλίστρων από τις εταιρείες- ενώ φέτος αναμένεται περαιτέρω μείωση της τάξης του 8%.Τι προβλέπεται για τους ανασφάλιστους Σύμφωνα με τον νόμο που είχε ψηφιστεί τον περασμένο Απρίλιο, η διαδικασία για τους παραβάτες-ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων περιλαμβάνει τα εξής:Η Γ.Γ.Π.Σ. ειδοποιεί με επιστολή, για την πληρωμή προστίμου 250 ευρώ και για την ασφάλιση του Ι.Χ. εντός 8 ημερών. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, αν δεν πληρώσετε το παραπάνω πρόστιμο, δεν θα μπορείτε να ασφαλιστείτε (το πρόστιμο είναι παράβολο υπέρ του δημοσίου και θα πληρώνεται στην εφορία). Για όσους αγνοήσουν την πρώτη ειδοποίηση και δεν ασφαλιστούν, θα ακολουθήσουν νέες και αυστηρότερες κυρώσεις. Έτσι, εκτός από τα πρώτα 250 ευρώ πρόστιμο, τα στοιχεία των παραβατών θα αποστέλλονται στην αστυνομία, η οποία θα τους παίρνει τις πινακίδες και το δίπλωμα για 10 ημέρες, με ταυτόχρονο πρόστιμο 500 ευρώ. Τονίζουμε ότι, για να πάρει πίσω κάποιος το δίπλωμα και τις πινακίδες, θα πρέπει να ασφαλιστεί αλλά και να πληρώσει τα 500 ευρώ. Οι ίδιες κυρώσεις (αφαίρεση αδείας και διπλώματος και πρόστιμο 500 ευρώ) ισχύουν και στις περιπτώσεις που εντοπιστείτε ανασφάλιστοι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο δρόμο.Προσοχή: τονίζουμε ότι, εάν εμπλακείτε σε ατύχημα και έχετε ανασφάλιστο το αυτοκίνητο σας, θα σας πάρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για 2 χρόνια και αν το ξανακάνετε, θα σας τις αφαιρέσουν για 3 χρόνια. Για να τα πάρετε πίσω, θα πρέπει και πάλι να έχετε ασφαλίσει το αυτοκίνητό σας και να έχετε πληρώσει όλα τα πρόστιμα που προβλέπονται.Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πλέον των 2 εκατ. αυτοκινήτων από το 2009 μέχρι και το 2013 «έχασε» η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα, είτε λόγω του ότι τέθηκαν σε ακινησία από τους ιδιοκτήτες τους (κατάθεση αδειών κυκλοφορίας), είτε της κυκλοφορίας τους χωρίς ασφάλιση (730.000 ανασφάλιστα).  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center