Εσείς τι σαβούρα κουβαλάτε στο αυτοκίνητό σας; Έχει θέσει πουθενά αν τη βάλετε; Και τελικά τι θα θέλατε να δείτε σύντομα στο αυτοκίνητό σας;

Εσείς τι σαβούρα κουβαλάτε στο αυτοκίνητό σας; Έχει θέσει πουθενά αν τη βάλετε; Και τελικά τι θα θέλατε να δείτε σύντομα στο αυτοκίνητό σας;

Εσείς τι σαβούρα κουβαλάτε πάντα στο αυτοκίνητό σας;

4.491 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2014)

Ποιόν μπορεί να ενδιαφέρει το τι κουβαλάτε μαζί σας στο αυτοκίνητο; Ποιόν άλλον από αυτόν που σχεδιάζει τους χώρους όπου η «σαβούρα» σας φιλοξενείτε, τα ντουλαπάκια, οι θήκες και οι διάφοροι άλλοι χώροι για «μικροπράγματα» που συνήθως δεν απασχολούν, κάνουν όμως τη διαφορά για το πώς συμβιώνετε με το αυτοκίνητό σας. Εσείς λοιπόν τι κουβαλάτε;

Η Johnson Controls είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που αναλαμβάνει σχεδίαση εσωτερικών αυτοκινήτων. Ναι, οι κατασκευαστές δίνουν εργολαβία ολόκληρες ή μέρη της καμπίνας, κρατώντας το αισθητικό σκέλος και αφήνοντας τα πρακτικά να τα χειριστούν οι ειδικοί. Όπως η Johnson Controls.
Ψάχνοντας λοιπόν τις συνήθειες τον οδηγών σε όλον τον κόσμο, η Johnson Controls θέλει να δει τι «σαβούρα» κουβαλάμε στα αυτοκίνητά μας για να αποφασίσει τις χώρους χρειάζεται να φτιάξει. 
Στα πέντε πιο συνηθισμένα αντικείμενα βρίσκονται τα στυλό και τα μολύβια. Φαίνεται πως οι περισσότεροι θέλουμε να έχουμε ένα στυλό για να γράψουμε πέντε λέξεις στα γρήγορα, ένα σημείωμα ή κάτι άλλο. Τα στυλό αυτά συνήθως σφηνώνουν ανάμεσα στα καθίσματα, σπάνε και γεμίζουν τον κόσμο μελάνι, ή ρολάρουν σε κάθε στροφή δεξιά αριστερά και μας σπάνε τα νεύρα.
Αμέσως πιο δημοφιλή είναι τα γυαλιά ηλίου. Οι κατασκευαστές αντέδρασαν γρήγορα και προσφέρουν χώρο για τα γυαλιά στα περισσότερα μοντέλα, αφήνοντας τους σχεδιαστές γυαλιών να «κλαίνε» την δουλειά που έχασαν πουλώντας ακριβές θήκες ή καινούργια γυαλιά κάθε φορά που κάποιος τα σπάει όταν είναι χύμα στο αυτοκίνητο.
Στην αντίθετη πλευρά, οι ομπρέλες είναι ακόμη πιο δημοφιλείς. Εντάξει στην Ελλάδα ίσως όχι τόσο αλλά στην Ευρώπη κάθε αυτοκίνητο έχει μία ομπρέλα πεταμένη κάπου, που όταν βρέχει γεμίζει τις ταπετσαρίες νερά και τα πατάκια με λάσπη. Εκτός από τη Rolls Royce, λίγες άλλες εταιρείες έχουν προβλέψει τις ομπρέλες, ειδικά αφού είναι πιο δημοφιλής από τα γυαλιά ηλίου.
Από τις πιο συνηθισμένες σαβούρες του αυτοκινήτου είναι το εγχειρίδιο χρήσης. Συνήθως ζει και πιάνει όλο το ντουλαπάκι του συνοδηγού, και με δεδομένο ότι κανείς δεν το διαβάζει, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καμπίνα. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν ειδικό χώρο κάτω από το κάθισμα, ενώ άλλοι το καταργούν σταδιακά και το προσφέρουν διαδικτυακά.
Το πιο δημοφιλές αντικείμενο στο αυτοκίνητο πλέον είναι το κινητό τηλέφωνο. Δεν είναι περίεργο που υπάρχουν τόσες βάσεις για κινητά στο εμπόριο, είναι όμως περίεργο που σχεδόν καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει προβλέψει για κάτι τόσο δημοφιλές. Και δεν θέλει απλά βάση, θέλει φορτιστή και τρόπο σύνδεσης στο ηχοσύστημα. Το κινητό θα αλλάξει την καμπίνα στα επόμενα χρόνια.
Από τις πρώτες θέσεις της λίστας με τη «σαβούρα» λείπουν αντικείμενα που μερικά χρόνια πριν ήταν στάνταρ σε πολλά αυτοκίνητα. Όπως χάρτες οδών, θήκες CD ή κέρματα. Η έρευνα, τέλος βρήκε και πολιτισμικές διαφορές, με οδηγούς στη βόρεια Ευρώπη να κουβαλάνε τηλεχειριστήρια πάρκινγκ, ενώ στην Κίνα πολύ δημοφιλές είναι το σφυρί που σπάει τζάμια σε περίπτωση ανάγκης.
Εσείς όμως τι σαβούρα κουβαλάτε στο αυτοκίνητό σας; Έχει θέσει πουθενά αν τη βάλετε; Και τελικά τι θα θέλατε να δείτε σύντομα στο αυτοκίνητό σας;  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto