Τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία στην ιστορία της κατάφερε να πετύχει η SEAT το περασμένο έτος, σημειώνοντας κέρδη της τάξεως των 903 εκ. ευρώ.

Τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία στην ιστορία της κατάφερε να πετύχει η SEAT το περασμένο έτος, σημειώνοντας κέρδη της τάξεως των 903 εκ. ευρώ.

Έσοδα ρεκόρ για τη SEAT

3.215 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2017)

Η SEAT κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς πέτυχε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία της. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες και διαβάστε τις δηλώσεις του CEO της μάρκας.

Η εταιρεία έκανε σημαντικά βήματα στην πορεία της προς την επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας, καταλήγοντας με λειτουργικά κέρδη 143 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με 7 εκατομμύρια ευρώ το 2015, και κέρδη μετά φόρων και πριν από έκτακτα αποτελέσματα ύψους 232 εκατομμυρίων ευρώ (6 εκ. ευρώ το 2015). Για πρώτη φορά από το 2007, η μάρκα έκλεισε την χρονιά με θετικό πρόσημο και στους δύο αυτούς δείκτες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Τα κέρδη της φίρμας μετά φόρων έφτασαν τα 903 εκατομμύρια ευρώ, λόγω των έκτακτων αποτελεσμάτων της πώλησης της θυγατρικής VW Finance S.A. προς την Volkswagen AG. Η συναλλαγή αυτή, η οποία εμπίπτει στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των οικονομικών των θυγατρικών κάτω από μία μόνο εταιρεία, απέδωσε στην εταιρεία κέρδη 671 εκατομμυρίων ευρώ. 
 

Ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo σημείωσε «Υψηλότερα επίπεδα πωλήσεων, καλύτερο προϊοντικό mix και βελτιστοποίηση του κόστους, οδηγούν στη κερδοφορία. Ως ομάδα είμαστε πολύ περήφανοι για την επίτευξη λειτουργικών κερδών 143 εκατομμυρίων ευρώ», ενώ συνέχισε λέγοντας «Η SEAT έχει γίνει μία ισχυρή εταιρεία βρίσκεται πλέον στη φάση σταθεροποίησης. Και τώρα προετοιμάζει τον εαυτό της για ανάπτυξη και αύξηση».

Τέλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, το 2017 θα είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για την μάρκα. Πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι της SEAT θεωρούν πως τα νέα Ibiza και Arona θα επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης και θα γίνουν το σκαλοπάτι ωστε να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο, που αφορά στην παγκοσμιοποίηση της φίρμας, τόσο στην παραγωγή, όσο και στις πωλήσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center