Σημαντικές κατηγορίες πιθανότατα θα αντιμετωπίσει η διοίκηση της Formula 1.

Σημαντικές κατηγορίες πιθανότατα θα αντιμετωπίσει η διοίκηση της Formula 1.

F1: Έρευνα για πρακτικές κατά του ανταγωνισμού

3.098 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2017)

Την υποστήριξη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου λαμβάνουν εκκλήσεις από διάφορες πηγές, σχετικά με την διεξαγωγή έρευνας για πρακτικές κατά του ανταγωνισμού στην Formula 1.

Με σοβαρές κατηγορίες βρίσκεται αντιμέτωπη η διοίκηση –αλλά και όχι μόνο- της Formula 1, καθώς υπάρχουν κατηγορίες για πρακτικές κατά του ανταγωνισμού, στο άθλημα. Μετά από ανάλογη διαμαρτυρία από τις ομάδες Force India και Sauber, η οποία έχει γίνει από το 2015, αλλά και το κλείσιμο της Manor Racing, φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρεται να διεξάγει έρευνα στο θέμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Συγκεκριμένα, μετά την υποβολή γραπτής αναφοράς από το κοινοβούλιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και τις πιέσεις της Βρετανίδας βουλευτή Anneliese Dodds, διεξήχθη ψήφισμα για έρευνα, το οποίο υπερψηφίστηκε με 467 ψήφους έναντι 156. Αν και αυτό ακόμη δεν αποτελεί δεσμευτική πράξη για έρευνα, είναι παράγοντας για αύξηση της πίεσης προς εκεί.

Συγκεκριμένα, η Dodds αναφέρθηκε σε «μη δίκαιες τιμωρίες των μικρότερων ομάδων με μη ανταγωνιστική κατανομή των χρημάτων βράβευσης, που πάντα ήταν περισσότερα για τις μεγάλες ομάδες ανεξαρτήτως του αποτελέσματος». Ακόμη, μιλά για «ύποπτες συναλλαγές κατά την πώληση του αθλήματος στην Liberty Media, όπου ο μεσάζων έλαβε κέρδος 79,5 εκατομμυρίων για την πραγματοποίησή της»

Αν η έρευνα δρομολογηθεί και αποκαλύψει παραπτώματα, πιθανότατα το άθλημα να έχει κυρώσεις για κατάχρηση εξουσίας, μεταξύ αυτών χρηματικό πρόστιμο 10%  επί του τζίρου και αναγκαστική αναδιάρθρωση της διοίκησης.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

VW LEASEPRO
test center