Τι αποφάνθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (NTSB) των Η.Π.Α. ότι έφταιξε στο δυστύχημα με το Tesla Model S;

Τι αποφάνθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (NTSB) των Η.Π.Α. ότι έφταιξε στο δυστύχημα με το Tesla Model S;

Φάκελος αυτόνομο δυστύχημα

2.930 Επισκέψεις στο άρθρο (27/7/2016)

Το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (NTSB) των Η.Π.Α. μετά από έρευνες κατέληξε σε προκαταρκτική αναφορά για το πρώτο δυστύχημα με αυτόνομη οδήγηση, που κόστιζε τη ζωή σε έναν άτυχο άνδρα. Δείτε τι αποφάνθηκαν μέχρι στιγμής.

Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που σας παρουσιάσαμε το τραγικό συμβάν με εμπλεκόμενο όχημα ένα Tesla Model S σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, που κόστιζε τη ζωή στον αδικοχαμένο Joshua Brown. Από τότε έχει ξεκινήσει σειρά ερευνών για το τι προκάλεσε αυτό το συμβάν.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον εγκέφαλο του Model S, το όχημα κινούταν με 120 χλμ./ώρα (74 μίλια/ώρα) σε μια περιοχή που το όριο ταχύτητας είναι 105 χλμ./ώρα (65 μίλια/ώρα), ενώ αποκαλύφθηκε ότι ήταν ενεργό το σύστημα Autopilot.
Μια ομάδα πέντε επιθεωρητών διεξήγαγαν την προκαταρκτική έρευνα η οποία περιλαμβάνει το σκανάρισμα με λέιζερ τεχνολογίας τριών διαστάσεων, που καταγράφει τα στοιχεία του κατεστραμμένου οχήματος, της καρότσας στην οποία προσέκρουσε το όχημα, αλλά και της τοποθεσίας που συνέβη το δυστύχημα. 
Η ομάδα των επιθεωρητών συλλέγει ακόμα στοιχεία από τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος, ώστε να αναλύσουν το συμβάν, ενώ από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν έχει προκύψει κάποια σαφής ένδειξη για το τι προκάλεσε εν τέλει το δυστύχημα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto