H Ferrari Daytona ήταν καταχωνιασμένη σε έναν αχυρώνα στην Ιαπωνία για 40 ολόκληρα χρόνια.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H Ferrari Daytona ήταν καταχωνιασμένη σε έναν αχυρώνα στην Ιαπωνία για 40 ολόκληρα χρόνια.

Ferrari Daytona ξεχασμένη για 40 χρόνια αξίζει 2 εκατ ευρώ!

10.195 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2017)

Ποιoς είπε ότι δεν υπάρχουν πια κρυμμένοι θησαυροί; Aυτή η σκουριασμένη και ξεχασμένη Ferrari βρέθηκε και η αξία της είναι αστρονομική. Γιατί άραγε;Διάβασε την ιστορία!

Nα λοιπόν που εκεί που έλεγες ότι δεν υπάρχουν πια κρυμμένοι θησαυροί, έρχεται η αποκάλυψη μιας Ferrari Daytona που ήταν καταχωνιασμένη σε έναν αχυρώνα στην Ιαπωνία για 40 ολόκληρα χρόνια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η ιταλική μάρκα έφτιαξε μόνο 1.200 365 GTB/4 Daytona ανάμεσα στο 1969 και το 1973 με μόλις πέντε από αυτά σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, να είναι κατασκευασμένα με αλουμίνιο από την ιταλική εταιρεία κατασκευής και σχεδίασης αυτοκινήτων Scaglietti. To αυτοκίνητο αυτό είναι το μόνο από αυτά τα πέντε που μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για κίνηση σε κανονικούς δρόμους.
 
Η ιστορία λέει ότι πωλήθηκε καινούριο στον Luciano Conti, ένα στενό φίλο του Enzo Ferrari, ενώ το 1971 φαίνεται να εισάγεται στην Ιαπωνία, όπου, όπως φαίνεται, άλλαξε κάτοχο τρείς φορές με τον τελευταίο να είναι ο Makoto Takai που το άφησε ξεχασμένο για 4 δεκαετίες. Ελάχιστοι είναι οι συλλέκτες που γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του μοντέλου.

Το αυτοκίνητο αξιολογήθηκε πριν δύο μήνες για να διαπιστωθεί αν όντως είναι γνήσιο και η απόφαση ήταν πως όντως πρόκειται ένα από τα 5 αυτά Daytona. Το μηχανικό του σύνολο είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας χωρητικότητας 4,4 λίτρων με απόδοση 357 ίππους με τελική ταχύτητα που φτάνει τα 280 χλμ./ώρα ενώ το οδόμετρο του έχει γράψει μόνο 36.390 χλμ.

H αξία του εκτιμάται περίπου στα 2 εκατ. ευρώ.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto