Αυτή είναι η πιο καυτή μάχη της κατηγορίας. Mercedes-AMG A 45 εναντίον Ford Focus RS.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτή είναι η πιο καυτή μάχη της κατηγορίας. Mercedes-AMG A 45 εναντίον Ford Focus RS.

Focus RS vs A45 AMG

(19/10/2016)

Συγκρίνουμε τα «καυτά» τετρακίνητα μικρομεσαία, Ford Focus RS και Mercedes-AMG A 45, που με συνολικά 731 άλογα, απίθανες επιδόσεις και προηγμένο τεχνολογικό προφίλ είναι τα υπεραυτοκίνητα της διπλανής πόρτας.

Από την μια το πιο γρηγορότερο μικρομεσαίο στον πλανήτη: H τετρακίνητη Mercedes-AMG A 45, που με απόδοση-ρεκόρ από τον χειροποίητο 2λιτρο, turbo, κινητήρα της αποδίδει 381 άλογα και έχει 0-100 σε 4,2 δλ. Δίπλα της στέκεται το πιο «καυτό» Focus, το πολυαναμενόμενο RS, του οποίου ο 2,3 EcoBoost κινητήρας έχει δεχθεί την φροντίδα της Cosworth για να φτάσει στα 350 άλογα. Το νέο Focus RS για πρώτη φορά αποκτά και τετρακίνηση, η οποία μάλιστα έχει και επιλογή Drift Mode για να κινείται σχεδόν σαν πισωκίνητο! Τα καυτά μικρομεσαία παίρνουν θέση στο σημείο εκκίνησης για την κόντρα της χρονιάς. Η κοπέλα στέκεται ανάμεσα στα αυτοκίνητα, σηκώνει το χέρι και αφήνει το μαντήλι να πέσει ορίζοντας την αρχή των εχθροπραξιών.

Ζoom στο Ford Focus RS

Ζoom στο Ford Focus RS

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μυρίζουν μπαρούτι
Το Focus RS κάνει «μπαμ» από μακριά, ειδικά με την χαρακτηριστική μπλε βαφή του λανσαρίσματος. Μπροστά ξεχωρίζει, τόσο η μεγάλη εισαγωγή στην τραπεζοειδή μάσκα με το λογότυπο «RS», όσο οι τεράστιοι αεραγωγοί και οι (έξτρα) μπλε δαγκάνες των φρένων. Πίσω κυριαρχεί η μεγάλη αεροτομή, ο διαχύτης και οι δυο εντυπωσιακές εξατμίσεις. Φυσικά η πολεμική εικόνα του Focus RS δεν δημιουργεί μόνο εντυπώσεις, αλλά προσφέρει και ουσία μιας και βελτιώνει την αεροδυναμική (μηδενική άνωση και χαμηλή αντίσταση στον αέρα) και την ψύξη (κινητήρα και φρένων). Ως έξτρα προσφέρονται σφυρήλατες ζάντες, που είναι ελαφρύτερες κατά 4 κιλά από τις κανονικές (19άρες με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport) μαζί με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 για χρήση σε πίστα. 

Η Mercedes-AMG A 45 στη βασική της έκδοση είναι πιο διακριτική από το Focus RS, αφού συνδυάζει την κομψότητα και την γοητεία των απλών εκδόσεων με το σπορ DNA. Όμως φέρει και αυτή στοιχεία εντυπωσιασμού, όπως η μεγάλη αεροτομή (έξτρα), αλλά και στοιχεία που αποκαλύπτουν την προσοχή στη λεπτομέρεια, όπως οι τραπεζοειδείς εξατμίσεις, οι αεραγωγοί και τα αεροδυναμικά flaps στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα. Η Mercedes A 45 AMG προσφέρεται και αυτή με τροχούς 19 ιντσών και βαμμένες (κόκκινες) δαγκάνες για τα 4 αεριζόμενα δισκόφρενα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto