Ήρθε και η σειρά του Fiesta να εφοδιαστεί με το νέο Duratorq πετρελαιοκινητήρα της Ford, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro6.

Ήρθε και η σειρά του Fiesta να εφοδιαστεί με το νέο Duratorq πετρελαιοκινητήρα της Ford, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro6.

Test: Fiesta 1,5 TDCi

38.418 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2016)

To Fiesta φοράει τον νέο 1,5 Euro6 TDCi πετρελαιοκινητήρα της Ford και ενισχύει την θέση του στην αγορά, προτάσσοντας ένα ακόμα πιο πλήρες και οικονομικό προφίλ.

What is new
 Με 1,5 diesel 95 ίππων
 Από 13.947 ευρώ με απόσυρση
 Ροπή 215 Νm
Σχεδίαση, οδική συμπεριφορά, οδηγική αίσθηση, 
εξοπλισμός, κατανάλωση
- Στενά καθίσματα, ορατότητα, 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων, ταμπούρα πίσω
Μετά το Focus ήρθε και η σειρά του Fiesta να εφοδιαστεί με το νέο Duratorq πετρελαιοκινητήρα της Ford, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro6. Mε μόλις 100 κ.εκ. μικρότερη χωρητικότητα, ο νέος αυτός κινητήρας παρουσιάζει την ίδια απόδοση ισχύος και ελαφρώς αυξημένη ροπή, έχει όμως πιο ραφιναρισμένη και ελαφρώς πιο οικονομική λειτουργία. Κατά τα άλλα, το Fiesta και σε αυτή την έκδοση συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα καλύτερα μικρά αυτοκίνητα της αγοράς συνολικά, με βασικά του όπλα την ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, την καλή ποιότητα κατασκευής αλλά και το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Η τιμή του ξεκινά από τα 14.639 ευρώ με απόσυρση για την έκδοση με τους 95 ίππους. Ενημερωτικά υπάρχει και η βασική έκδοση με τον ίδιο κινητήρα αλλά με απόδοση 75 ίππων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Fiesta διατίθεται και στην έκδοση ECOnetic με τους 95 ίππους, η οποία έχει πιο οικονομικό προφίλ (με σύστημα Start/Stop, ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης κ.α.), με κόστος 13.947 ευρώ με απόσυρση. 
Καμιά αισθητική διαφορά, παραμένει κομψό 
Σχεδιαστικά το νέο Fiesta 1,5 TDCi δεν διαφέρει από την υπόλοιπη σειρά του δημοφιλούς μικρού της Ford, παραμένοντας κομψό με δυναμικά χαρακτηριστικά. Η σχεδιαστική γλώσσα Kinetic Design της εταιρείας εκφράζεται μέσω της μεγάλης μάσκας της εταιρείας που προσδίδει εκλεπτυσμένο προφίλ εκεί, ενώ ο δυναμισμός πηγάζει από την όμορφη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω και των δυναμικών γραμμών που χαρακτηρίζουν το αμάξωμα σε όλες του τις επιφάνειες.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto