Focus Vs Pulsar Vs Tipo

32.183 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2017)

Δείτε 3 μικρομεσαία που στοχεύουν στον οικογενειάρχη. Ποιο κερδίζει σε χώρους, ποιο «βγάζει και γούστα» στο δρόμο και ποιο είναι το πιο value for money;

Τα μικρομεσαία μοντέλα αποτελούν την πιο δημοφιλή κατηγορία οικογενειακών οχημάτων στη χώρα μας. Και όταν φτάσει η στιγμή της αγοράς ενός νέου αυτοκινήτου προτεραιότητα του μέσου Έλληνα οικογενειάρχη, είναι να μη χρειαστεί να πληρώσει μια περιουσία για να το αποκτήσει. Φυσικά πέρα από αυτό επιθυμεί το αυτοκίνητο να έχει επαρκείς χώρους και χαμηλή κατανάλωση. Αν μάλιστα κάνει και πολλά χλμ. ετησίως, τότε μπαίνει στο παιχνίδι και το diesel. Για αυτό επιλέξαμε για εσάς να συγκρίνουμε τρία μικρομεσαία χάτσμπακ μοντέλα που πληρούν αυτές τις προδιαγραφές, με το καθένα να έχει τα δικά του έξτρα ατού.
Παρακάτω, λοιπόν, συγκρίνουμε τρεις από τις πιο αξιόλογες και προσιτές προτάσεις της αγοράς, το ολοκαίνουριο πεντάθυρο Fiat Tipo με τον κινητήρα Multijet 1,6 λτ. απόδοσης 120 ίππων, το ίδιας ιπποδύναμης Ford Focus με τον 1.500άρη TDCi και το Nissan Pulsar 1,5 dCi 110 ίππων.
 
Σχεδίαση: Πιο ενδιαφέρον το Focus
Ξεκινώντας με το Focus, το μικρομεσαίο μοντέλο της Ford διακρίνεται για τη μοντέρνα του εικόνα, με το εμπρόσθιο τμήμα όπου ξεχωρίζει η χρωμιωμένη μάσκα που χαρίζει πολυτέλεια, τις νευρώσεις στο καπό και τα μακρόστενα δυναμικά LED φανάρια, στοιχεία που το καθιστούν πιο καλαίσθητο στο μάτι.
Στο Fiat Tipo το πρώτο που θα τραβήξει τα βλέμματα είναι η μεγάλη μάσκα που ενώνει τα καλοσχεδιασμένα φώτα και το μυώδες καπό στο μπροστινό μέρος. Παράλληλα το έντονο νεύρο που διατρέχει όλη την πλευρά και καταλήγει στα ιδιαίτερα σχεδιαστικά φωτιστικά σώματα, συμπληρώνει το σύγχρονο παρουσιαστικό του.
Τέλος το Nissan Pulsar έρχεται λίγο πιο συγκρατημένο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως του λείπει ομορφιά ή δυναμισμός. Αντιθέτως. Το σφηνοειδές μπροστινό μέρος, με τη μεγάλη «V-Shaped» γρίλια, όπου εδράζεται το λογότυπο της φίρμας και τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα αρέσουν πολύ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center