Δοκιμάζουμε το Ford Kuga ST-Line με τον 1.500άρη diesel κινητήρα απόδοσης 120 ίππων. Πως τα καταφέρνει στο δρόμο;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμάζουμε το Ford Kuga ST-Line με τον 1.500άρη diesel κινητήρα απόδοσης 120 ίππων. Πως τα καταφέρνει στο δρόμο;

Δοκιμή: Ford Kuga ST-Line

248.428 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2020)

Με τον 1,5 TDCi turbodiesel κινητήρα και εφοδιασμένο με όλα τα τεχνολογικά καλούδια της Ford, το Kuga του σήμερα καθίσταται πιο ικανό από ποτέ, ακόμα και λίγο πριν δώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά.

What is new
- 1,5 TDCi με 120 άλογα
- Σύστημα πολυμέσων SYNC3

Το πίσω μέρος κατορθώνει να εμφανίζει σπορ προεκτάσεις τονίζοντας την παρουσία άξονα πολλαπλών συνδέσμων.

Το πίσω μέρος κατορθώνει να εμφανίζει σπορ προεκτάσεις τονίζοντας την παρουσία άξονα πολλαπλών συνδέσμων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- Από 26.404 ευρώ

Η υπάρχουσα, ανανεωμένη γενιά του Ford Kuga οδεύει προς το τέλος της εμπορικής της πορείας και ως run-out μοντέλο αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αγορά ενός πλήρους μικρομεσαίου crossover/SUV, που μπορεί να καλύψει στο έπακρο της ανάγκες μιας οικογένειας. Ιδίαιτερα στην έκδοση της δοκιμής, με τον 1,5 TDCi κινητήρα των 120 ίππων, η οποία συνδυάζει τους χώρους με την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου, αλλά και το high-tech τεχνολογικό υπόβαθρο της Ford με το οποίο εξοπλίζεται. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους.

Ο ανταγωνισμός στην υποκατηγορία των μικρομεσαίων crossover/SUV είναι αδυσώπητος και η Ford όφειλε να τονίσει την ανταγωνιστικότητα του 2ης γενιάς Kuga, που παρουσιάστηκε το 2013. Όπερ και εγένετο λοιπόν, με την ουσιαστική ανανέωση του μοντέλου σε όλα τα πεδία, που είχε ως αποτέλεσμα το φρεσκαρισμένο C-SUV της Ford να κλείσει την ψαλίδα από τους πιο σύγχρονους ανταγωνιστές του, όπως το VW Tiguan, το SEAT Ateca ή το Nissan Qashqai.
 
Φρεσκάρισμα, που ξεχωρίζει
Δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το ανανεωμένο Kuga από το μοντέλο που αντικατέστησε. Αιτία, η νέα μεγάλη εξαγωνική μάσκα και τα όμορφα, αλλά και «έξυπνα» φώτα με σύστημα bi-xenon (έξτρα) και LED φώτα ημέρας. Στα πλαϊνά του μήκους 4.531 χλστ. 5θυρου αμαξώματος, δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες αλλαγές με το μοντέλο που αντικαθιστά, παραμένοντας κομψό με τις ακμές, που το διατρέχουν να είναι πιο τονισμένες. Πίσω οι αλλαγές είναι λιγότερο αισθητός και εστιάζονται στα μικρότερα φώτα, ενώ φρεσκάδα και δυναμισμό προσδίδουν οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, οι καινούργιες ζάντες αλουμινίου με διάμετρο 17, 18 ή 19 ίντσες και φυσικά η νέα εξοπλιστική έκδοση ST-Line, του μοντέλου της δοκιμής.
 
Από 26.404 ευρώ
Το ανανεωμένο Ford Kuga 1,5 ΤDCi είναι διαθέσιμο μόνο σε 4Χ2 έκδοση και σε 2 επίπεδα εξοπλισμού: Business και ST-Line με τις τιμές να διαμορφώνονται σε 26.404 και 27.752 ευρώ αντίστοιχα. O εξοπλισμός της βασικής έκδοσης Business δεν παρουσιάζει καμία ουσιαστική έλλειψη περιλαμβάνοντας από 7 αερόσακους και cruise control μέχρι αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου και σύστημα infotainment SYNC3 με οθόνη αφής 8 ιντσών, πλοήγηση, κάμερα οπισθοπορείας και φωνητικές εντολές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center