Το «κτήνος» των 421 ίππων & 5.000 κυβικών
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το «κτήνος» των 421 ίππων & 5.000 κυβικών

17.316 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2016)

Δοκιμάζουμε το 5λιτρο American Muscle car, Mustang GT των 421 ίππων. Μπόνους η guest συμμετοχή της Mustang του 1965. Παλιά ή καινούργια τελικά; Ποια προτιμάτε;

Aυτή είναι η 6η γενιά της Ford Mustang. Ενός εκ των διασημότερων αυτοκινήτων από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού (παρέα με τις Vettes) που εδώ και 52 χρόνια συμβολίζει την δύναμη και τον έντονο χαρακτήρα σε ένα φαινομενικά… άψυχο αντικείμενο. Ο Ευρωπαίος την ξέρει καλά. Μπορεί να μην την βλέπει συχνά, όμως την ξέρει και κατά κάποιο τρόπο έχει ταξιδέψει μαζί της μέσα από την μεγάλη οθόνη. H Mustang είναι το μοντέλο που δημιούργησε την κατηγορία των αμερικανικών «pony-cars», δηλαδή των κουπέ αυτοκινήτων, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους το μακρύ καπό και το κοντό πίσω μέρος που επειδή βασίζονταν σε ήδη υπάρχοντα «ταπεινά» μοντέλα, ήταν και προσιτά. Η εφαρμογή V8 κινητήρα σε ένα τέτοιο «σκαρί» δημιούργησε τα λεγόμενα και ευρέως γνωστά Muscle Cars, όπως η κίτρινη με τις μαύρες λωρίδες έκδοση της Mustang GT που δοκιμάζουμε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ρετρο-σέξουαλ
Η νέα γενιά της Ford Mustang είναι η πιο όμορφη Mustang που έχει κατασκευαστεί ποτέ και αυτό γιατί συνδέει με πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο της mucho αναλογίες και την ρετρό εικόνα, με σύγχρονα στοιχεία. Το εμπρός μέρος που είναι και το πιο χαρακτηριστικό σε μια Mustang, αποτελεί μια λογική συνέχεια της πρώτης γενιάς του αυτοκινήτου παραμένοντας ογκώδες και πολύ δυναμικό. Τα power domes στο καπό, η μεγάλη μάσκα με το καλπάζον άλογο σε περίοπτη θέση, τα επιθετικής σχεδίασης φωτιστικά σώματα και ο αντίστοιχος προφυλακτήρας, αρκούν για να μιλήσουμε για ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που κοσμούν τους δρόμους. Το Fastback που λένε οι Αμερικανοί, σε αυτή την γενιά -ευτυχώς για εμάς τους Ευρωπαίους- είναι ένα αυθεντικό κουπέ. Ο τρόπος που η οροφή συνδέεται με τα καπούλια της ουράς και το τελείωμά της στο χώρο αποσκευών συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αισθητικής, με την Mustang και σε εκείνο το σημείο να διαθέτει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα μέσω των ιδιαίτερων της φωτιστικών και της μυώδους αισθητικής γενικότερα. Σε σχέση με την «pony» Mustang των 2,3 λίτρων, η «αυθεντική» διαθέτει λογότυπο GT στο πίσω μέρος που βγάζει μάτι σε μέγεθος, ενώ τα λογότυπα για τον κυβισμό (5.0 λτ.) βρίσκονται στα εμπρός φτερά. Εν κατακλείδι, η Ford Mustang είναι ένα αυτοκίνητο από τα λίγα. Οι δαχτυλιές και τα σημάδια από τα κεφάλια των περαστικών που βρίσκεις στα πλαϊνά τζάμια κάθε μα κάθε πρωινό, οι προτάσεις γάμου που δέχεσαι ακόμα και από άτομα του ίδιου φύλλου, τα σκουντήματα και τα επιφωνήματα σε κάθε πέρασμά της από κεντρικά σημεία ακόμα και τα πικρόχολα σχόλια μερικών, ένα πράγμα μαρτυρούν. Δεν περνά από πουθενά και από κανέναν απαρατήρητη και το πιο περίεργο είναι πως όλοι την γνωρίζουν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center