Μπορεί η Nissan να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα σπάσει το κατεστημένο του Ford F-150;

Μπορεί η Nissan να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα σπάσει το κατεστημένο του Ford F-150;

Ford vs Nissan

10.214 Επισκέψεις στο άρθρο (18/8/2016)

Ποιο από τα δύo pick-up, πραγματικά θηρία, θα επιλέγατε εσείς; Τον «μαχητή» της Nissan ή το αρπακτικό της Ford;

Η Έκθεση του αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ των Η.Π.Α. προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους fans των μεγάλων διπλοκάμπινων, αφού παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό τα Nissan Titan Warrior και Ford F-150 Raptor, οι δύο κορυφαίες εκδόσεις δηλαδή των δύο μοντέλων.

Και αν το F-150 Raptor ξέραμε πως θα βγει στην παραγωγή, το Titan Warrior ήταν ένα concept, το οποίο αποφασίστηκε να περάσει στην παραγωγή, λόγω της απήχησης που είχε στο κοινό. Θα μπορέσει λοιπόν να κοντράρει στα ίσια το Raptor;

Το pick-up Ford F Series εδώ και 34 χρόνια είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στις Η.Π.Α.. Το νέο Ford F-150 Raptor SuperCrew αποτελεί την μακρύτερη έκδοση του αυτοκινήτου, που βασίζεται πάνω στο στάνταρ SVT Raptor έχοντας μακρύτερο μεταξόνιο κατά 30 εκατοστά (3,683 μέτρα). 

Σε σχέση με το προηγούμενο SuperCrew, το νέο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 227 κιλά, μέσω της χρήσης περισσότερου αλουμινίου στην κατασκευή του. Παράλληλα, διαθέτει και μια νέα τετρακίνηση με σύστημα torque-on-demand και νέο mode για κίνηση εκτός δρόμου, που δίνει τη δυνατότητα στο αμερικάνικο pick-up να αντεπεξέλθει με ευκολία ακόμη και στα πιο δύσκολα.

Ο κινητήρας του, είναι ένας νέος 3,5 λίτρων EcoBoost (turbo) V6 για τον οποίο η Ford δεν έχει ανακοινώσει τα χαρακτηριστικά του, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα είναι πιο δυνατός από τον προηγούμενο ατμοσφαιρικό V8 των 6,2 λίτρων και 417 ίππων. Το κιβώτιο με το οποίο συνεργάζεται το νέο μοτέρ, είναι αυτόματο, με 10 σχέσεις.

Δείτε περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Η Ford μάλιστα, τονίζει επίσης τη χρήση περισσότερου υψηλής αντοχής ατσαλιού στο πλαίσιο, χαρακτηρίζοντας το νέο F-150 Raptor SuperCrew, ως το πιο σκληροτράχηλο F-150 Raptor της ιστορίας.

Από την άλλη το νέο Titan Warrior βασίζεται πάνω στο pick-up Nissan Titan, έχοντας 8 εκατοστά αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μαζί με εκτός δρόμου ελαστικά 37 ιντσών σε ζάντες 18 ιντσών, αλλά και νέα ανάρτηση για περαιτέρω ευκολία στο off road. Επιπλέον αυτών, το Nissan Titan Warrior είναι βαμμένο σε ένα ειδικό ματ χρώμα που η εταιρεία χαρακτηριστικά ονομάζει «Αστραπή», με μαύρες και πορτοκαλί λεπτομέρειες, που του δίνει μια συνολική παρουσία σαν να φορά πανοπλία και ιδιαίτερα έντονο παρουσιαστικό.

Παράλληλα, έχει τονιστεί η γρίλια της μάσκας, οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες έχουν φουσκώσει, έχουν τοποθετηθεί LED φωτιστικά στην οροφή, ενώ πάνω στο καπό έχουν τοποθετηθεί δύο αεραγωγοί.

Κάτω από το καπό του Titan Warrior βρίσκεται ο θηριώδης κινητήρας πετρελαίου Cummins 5.0L V8 Turbo Diesel. Αποδίδει 314 ίππους και 752 Nm ροπής. Βέβαια, υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να δούμε και έναν εξίσου δυνατό V8 βενζινοκινητήρα 5,6 λίτρων με 390 ίππους.

Εσείς τι πιστεύετε; Μπορεί η Nissan να ανταγωνιστεί το Ford F-150 το οποίο έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις των Αμερικάνων; Θα θέλατε να δείτε αυτά τα αυτοκίνητα και στην Ευρώπη, ίσως με μικρότερους κινητήρες; Αν αγοράζατε κάποιο από τα δύο ποιο θα ήταν αυτό;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRANSPORTER
test center