Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να φροντίσουμε επαρκώς το αμάξωμα του αυτοκινήτου μας.

Φροντίδα αμαξώματος

5.906 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/6/2016

Η φροντίδα του αμαξώματος του αυτοκινήτου μας είναι πολύ σημαντική καθώς είναι η εικόνα που δίνουμε στους άλλους για το πόσο το σεβόμαστε και το φροντίζουμε. Και φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο και στην μεταπώλησή του. Ας δούμε πως να το κάνουμε σωστά.

 
Για να έχετε ένα αυτοκίνητο λαμπερό και αστραφτερό, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιον επαγγελματία, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με γυαλιστική αλοιφή. Τα περισσότερα γυαλιστικά περιέχουν κερί ή σιλικόνη (σε κάποια προϊόντα θα βρείτε και τα δύο), τα οποία καθαρίζουν το χρώμα και αφήνουν ένα προστατευτικό στρώμα κεριού στην επιφάνεια του αυτοκινήτου. 

Τι να προσέξετε
Διαβάστε την ετικέτα για να σιγουρευτείτε ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για το αυτοκίνητό σας -για παράδειγμα ορισμένα γυαλιστικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επάνω σε μεταλλική μπογιά. 

Μερικές μπογιές αυτοκινήτου περιέχουν δύο στρώσεις, μια στρώση χρώματος βάσης και μια διάφανη στρώση ρητίνης από πάνω -μην χρησιμοποιείτε σκληρά γυαλιστικά επάνω σε τέτοιες μπογιές, γιατί μπορεί να αφαιρέσετε τη διάφανη στρώση τους. 

Σε περίπτωση χειμερινής ηλιοφάνειας να είστε πιο προσεκτικοί καθώς το γυαλιστικό θα στεγνώνει αμέσως και θα είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε (μπορεί ακόμα και να καταλήξετε να γδάρετε την μπογιά προσπαθώντας να αφαιρέσετε το γυαλιστικό).