Η επόμενη γενιά του Opel Zafira Tourer (εδώ εικονίζεται το υπάρχον μοντέλο) θα κατασκευάζεται στη Σαραγόσα της Ισπανίας, με πιθανή συνεργασία του ομίλου PSA.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η επόμενη γενιά του Opel Zafira Tourer (εδώ εικονίζεται το υπάρχον μοντέλο) θα κατασκευάζεται στη Σαραγόσα της Ισπανίας, με πιθανή συνεργασία του ομίλου PSA.

GM & PSA θα συνεργαστούν για νέα μοντέλα

3.214 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2013)

Η General Motors ανακοίνωσε ότι στο εργοστάσιό της στην Ισπανία θα κατασκευαστούν νέα μοντέλα για την Opel με κινητήρες και πλατφόρμες από τον όμιλο PSA (Peugeot-Citroen).

Η GM και η PSA είχαν από πέρυσι ανακοινώσει ότι θα συνεργαστούν με σκοπό τη μείωση των συνολικών εξόδων και τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, η GM σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι στη μονάδα παραγωγής της στη Σαραγόσα της Ισπανίας θα αναλάβει να κατασκευάσει διάφορα μοντέλα (MPV & SUV) για την Opel, με τη σύμπραξη των Peugeot & Citroen.Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα μηχανικών της Opel στο Ruesselsheim της Γερμανίας θα έχουν την ευθύνη του project, ενώ ο όμιλος PSA θα δανείσει κινητήρες και πλατφόρμες για την εν λόγω συνεργασία.Μάλιστα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα πρώτα μοντέλα θα λανσαριστούν το 2016. Δεν έχει διευκρινιστεί ποια μοντέλα θα είναι αυτά, όμως έγινε γνωστό ότι το νέο Citroen C3 Picasso θα κατασκευάζεται εκεί (τώρα παράγεται στο Trnava της Σλοβακίας).Να θυμίσουμε ότι εκεί ήδη κατασκευάζεται το Opel Meriva και θα παράγεται από τον επόμενο χρόνο και το Mokka. Επίσης, το Opel Zafira, το οποίο μέχρι τώρα κατασκευαζόταν στο Bochum της Γερμανίας, που πρόκειται να κλείσει, προβλέπεται να κατασκευαστεί στη νέα γενιά του (θα λανσαριστεί το 2017) στη Σαραγόσα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto