GP F1 Μονα(δι)κό

GP F1 Μονα(δι)κό

4.124 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2016)

Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα της Formula 1 στο Μονακό αυτό το Σαββατοκύριακο, ας θυμηθούμε τον θρυλικό Ayrton Senna μέσα από το βίντεο που ακολουθεί, στον επικότερο ίσως γύρο της καριέρας του.

Για την ιστορία και μόνο να θυμίσουμε ότι ο Senna είχε κερδίσει τον αγώνα του Μονακό έξι φορές, ο Schumacher πέντε, ο Prost τέσσερις, τρεις ο Rosberg και δύο φορές ο Alonso.
Το Grand Prix του Μονακό είναι ένας αγώνας που κάθε οδηγός αγώνων Formula 1 θέλει να κερδίσει. Όπως για παράδειγμα ο αγώνας του Indy 500 ή του Le Mans, έτσι και το Μόντε Κάρλο είναι μια κατηγορία από μόνο του. Η πίστα των 3,3 χλμ είναι αρκετά απαιτητική οι πιλότοι καλούνται να καλύψουν την απόσταση των 260 χλμ. περίπου σε 78 γύρους.
 Το 2015 το τέλος του αγώνα βρήκε τον Rosberg στην πρώτη θέση με χρόνο 1.49¨18, ο Vettel στην δεύτερη θέση με +4,4 και τρίτη θέση ο Lewis με +6,05.
Ένα από τα πιο απαιτητικά κομμάτια της πίστας είναι αυτό μετά το τούνελ που ενώ τα μονοθέσια «πετούν» με μεγάλες ταχύτητες, πρέπει να πέσουν σε πολλά φρένα σχεδόν να «μηδενίσουν ταχύτητα» στο τέλος της ευθείας.
Σχεδόν όλες οι στροφές της πίστας του Μονακό θέλουν πολύ ιδιαίτερο τρόπο οδήγησης λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν βγει από την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια. Αρκετές είναι και οι φουρκέτες που απαιτούν σωστή τοποθέτηση από πριν.
Σε κάθε περίπτωση κάθε αγώνας του Μονακό είναι εντυπωσιακός και για εμάς ως θεατές αλλά και για τους πιλότους. Θαυμάστε στο βίντεο που ακολουθεί τον Senna και υπομονή μέχρι το Σαββατοκύριακο.    

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw