Γιατί η Mercedes θέλει ένα A-Class Sedan μοντέλο στην γκάμα της;

Γιατί η Mercedes θέλει ένα A-Class Sedan μοντέλο στην γκάμα της;

Γιατί θέλει η Mercedes μία σεντάν A-Class;

4.984 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2017)

Χωράει ακόμη ένα μοντέλο-σφήνα μεταξύ CLA και C-Class; Εσείς ψάχνετε μία Mercedes, πιο κλασσική από την A-Class, πιο πρακτική από την CLA και πιο φθηνή από τη C-Class; Με αυτά τα κριτήρια η Mercedes ετοιμάζει ακόμη ένα μοντέλο. Εσείς ψήνεστε;

Η Α-Class στην τρέχουσα γενιά της είναι μακράν η πιο επιτυχημένη ενσάρκωση του ονόματος που είδε πριν από το τωρινό χάτσμπακ δύο πολύ ιδιαίτερα MPV. Η επόμενη γενιά του μοντέλου, φαίνεται πως εκτός από τη σημερινή οικογένεια των CLA, CLA Shooting Brake και GLA θα έχει και ένα συμβατικό σεντάν μοντέλο, μία A-Class σεντάν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Αν και το όνομα παραμένει γρίφος, αυτό που φαίνεται είναι πως με το επόμενο πάτωμα της A-Class, το σεντάν αυτό θα ξεπερνά τις σημερινές διαστάσεις τόσο της CLA, όσο και των άμεσων ανταγωνιστών του, του Α3 σεντάν και της Σειρά 1 σεντάν που μόλις παρουσιάστηκε.

Με την κίνηση εμπρός και τον κινητήρα εγκάρσιο, η A-Class σεντάν θα μπορεί να προσφέρει χώρους και πρακτικότητα που οι δύο CLA σήμερα, λόγω της έμφασης στη σχεδίαση, δεν διαθέτουν. Πρόκειται για ένα μοντέλο με κλασσικές γραμμές, πιο κοντά σε αυτές της C-Class που αναμένεται να δούμε ανανεωμένη σύντομα.

Φυσικά η αρχιτεκτονική ενός τέτοιου μοντέλου θα του επιτρέψει σημαντικά χαμηλότερες τιμές από την C-Class, ανοίγοντας τις πόρτες της μάρκας σε ένα κοινό που θέλει σεντάν Mercedes χωρίς όμως την τολμηρή και ασυμβίβαστη φύση της CLA.

Με την παραγωγή να ξεκινάει μέσα στο 2018 και κινητήρες τόσο τα δίλιτρα μοτέρ της μάρκας, βενζίνης και ντίζελ, όσο και τα οικονομικότερα σύνολα 1,6 βενζίνης και 1,5 ντίζελ της συνεργασίας με NissanRenault, η A-Class σεντάν, όσο περισσότερο τη συζητάς και φαίνεται να σφηνώνει ανάμεσα σε CLA και C-Class, τόσο περισσότερο φαίνεται να λείπει από τη σημερινή γκάμα και να απορεί κανείς πως η Mercedes δεν το σκέφτηκε νωρίτερα.

Εσείς όμως πως βλέπετε αυτή την εξέλιξη; Είναι μία οικονομική, προσθιοκίνητη κλασσική σεντάν Mercedes αυτό που λείπει από τη γκάμα της μάρκας; Τι λέτε;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center